Ο βουλευτής Δημ. Ρίζος απαντά στο σχόλιο «μάλλον απλώνουν τραχανά».

Στις προχθεσινές εκδηλώσεις «Ελευθέρια Θράκης 2016» που διοργάνωσε και φέτος στην Αθήνα η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, έγιναν κάποια συγκεκριμένα σχόλια από τον κεντρικό παρουσιαστή της εκδήλωσης, τα οποία έχω την αίσθηση πως δεν τιμούν κανέναν μας, ούτε τους πολιτιστικούς φορείς του νομού μας, ούτε τον κάθε έναν Εβρίτη και Θρακιώτη από εμάς ξεχωριστά.  
Πιο συγκεκριμένα, ακούστηκε από τον κεντρικό παρουσιαστή στην εν λόγω εκδήλωση πως κάποιοι βουλευτές δεν είναι σήμερα παρόντες διότι «μάλλον απλώνουν τραχανά». Πέρα από το προσβλητικό και το προβληματικό μιας τέτοιας διατύπωσης, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω 2-3 πράγματα τα οποία, ενδεχομένως, κάποιοι λησμονούν:
α) Τα Ελευθέρια Θράκης, οι εορταστικές εκδηλώσεις δηλαδή  τιμής και μνήμης για την απελευθέρωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Θράκης και την ενσωμάτωση/ένωσή της με τον υπόλοιπο εθνικό κορμό, είναι υπόθεση για την οποία οι πρόγονοί μας μόχθησαν, αγωνίστηκαν, πάλεψαν, οραματίστηκαν, έδωσαν την ίδια τους την ζωή. Συνεπώς, είναι το λιγότερο θλιβερό , να αντιλαμβάνονται κάποιοι αυτές τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ως ευκαιρία για να ικανοποιήσουν τα στενά μικροπολιτικά και μικροκομματικά τους συμφέροντα.
β) Το αφήγημα που τεχνηέντως προσπαθούν να περάσουν κάποιοι, ότι υπάρχουν δήθεν οι «υπεύθυνοι» που πονούν και νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον της Θράκης εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που είναι «ανεύθυνοι» και αδιαφορούν για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, είναι ένα επιχείρημα περασμένων δεκαετιών, επικίνδυνο και διχαστικό. Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσει να αναπαράγεται. Οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί από αυτήν την στείρα και χωρίς καμία βάση επιχειρηματολογία. Όλοι ενδιαφερόμαστε για να πάει ο τόπος μας μπροστά και αυτός ήταν και είναι ο μοναδικός μας στόχος και σκοπός. Οι «φύλακες» έχουν και την γνώση και την εμπειρία.
γ) η συμμετοχή και η στήριξή μου στα δρώμενα των πολιτιστικών φορέων της Θράκης ήταν κάτι το δεδομένο για μένα προσωπικά πολύ πριν αποκτήσω την ιδιότητα του Βουλευτή. Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα. Από την αρχή της πρώτης μου θητείας και μέχρι σήμερα, συμμετέχω και στηρίζω σε όσο περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορώ και προλαβαίνω,  επειδή ακριβώς πιστεύω και αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάδειξη της Θρακιώτικης ταυτότητας και του Θρακιώτικου πολιτισμού. Το αυτό πράττουν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Έβρου. Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω σε όλες και όλους, πως  βασικό μας μέλημα αυτήν την στιγμή είναι η επίλυση  των πολλών και σημαντικών ζητημάτων τα οποία δυστυχώς χρονίζουν στον νομό μας και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Έργο δύσκολο, που για να ολοκληρωθεί χρειάζεται την στήριξη όλων μας.


Τέλος, θέλω να πιστεύω πως τα όσα ατυχή και θλιβερά ακούστηκαν από τον κεντρικό παρουσιαστή της εκδήλωσης στην Αθήνα περί Βουλευτών που «απλώνουν τραχανά», δεν απηχούν τις απόψεις ούτε του Προέδρου ούτε του Δ.Σ της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ), το έργο της οποίας οι σημερινοί κυβερνητικοί Βουλευτές στήριξαν με συγκεκριμένες ενέργειες στο πρόσφατο παρελθόν και θα συνεχίσουν, όποτε χρειαστεί, να το στηρίζουν και στο μέλλον.


Ρίζος Δημήτριος,


Βουλευτής Ν. Έβρου - ΣΥΡΙΖΑ