Ο ΣΕΒ δεν είναι πλέον “παραμάγαζο της Δεξιάς”. Είναι… μπακάλικο

Η ιστορική ρήση έχει ως “νονό” τον Κώστα Λαλιώτη: “Παραμάζο της Δεξιάς”. Ο ιστορικός εφιάλτης της Κεντροδεξιάς, που με τα μακιαβελικά προσόντα κατάφερε να εδραιώσει και να διαιωνίσει επί δεκαετίες την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ, αρχικά του Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια του Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να περιγράψει τον Σύνδεσμο των Βιομηχανών ως “παραμάγαζο της Δεξιάς”, στο ξεκίνημα της προηγούμενης δεκαετίας.

Από τότε, πέρασαν πολλά χρόνια, για να φτάσουμε στη σημερινή, ιστορικών διαστάσεων συρρίκνωση του ΣΕΒ σε επίπεδο… μπακάλικου. Όχι… της Δεξιάς. Μπακάλικου γενικά.

Ο Σύνδεσμος των Βιομηχάνων, με τον Θεόδωρο Φέσσα να ολοκληρώνει τον αυτοκτονικό ιδεασμό που ξεκίνησε επί θητείας Δημήτρη Δασκαλόπουλου, φαντάζει σήμερα… περίσσευμα του δημοσίου βίου. Όταν δεν κατηγορείται ότι, με τις θέσεις του, ενισχύει ουσιαστικά τις διεκδικήσεις-απαιτήσεις των εταίρων και δανειστών της χώρας.

Μια χωρίς ουσία φλυαρία από την πλευρά του ΣΕΒ και του Θεόδωρου Φέσσα, που δεν λειτουργεί φυσικά ανασχετικά για την κρίση, αλλά αντιθέτως την επιδεινώνει.

Και, πραγματικά, είναι να απορεί κανείς: Πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι “σοφοί” και τα “επιχειρηματικά τζάκια”, που λειτουργούσαν πάντοτε ως θεματοφύλακες για την επιβίωση της υστεροφημίας του ΣΕΒ; Δεν βλέπουν;

http://ysterografa.gr/