Δραγασάκης: Επιδιώκουμε λύσεις αμοιβαίου οφέλους με τους εταίρους μας

Στην εκπομπή «Τελευταία Λέξη» του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένος το βράδυ της Κυριακής ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις που θα κάνει σε ενδεχόμενη νίκη του στις εκλογές.

«Έχουμε κάνει γνωστό σε όλους ότι το Μνημόνιο θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Δραγασάκης, ενώ ακόμη ανέφερε πως «στη βάση των αντικειμενικών κοινών συμφερόντων της Ευρώπης, επιδιώκουμε λύσεις αμοιβαίου οφέλους με τους εταίρους μας».

Τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

«Στην Ελλάδα, η εγχείρηση (των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας) “πέτυχε” ο ασθενής (οικονομία-κοινωνία) όμως πέθανε».

«Σήμερα, έπειτα από 5 χρόνια πολιτικών λιτότητας, ζούμε καταστροφή ανάλογη καιρών πολέμου».

«Πολύ πριν το Μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας και την επερχόμενη κρίση».

«Το Μνημόνιο μετέτρεψε μία κρίση σε καταστροφή. Έχουμε καθήκον προς τον ελληνικό λαό να δούμε πως φθάσαμε ως εδώ».

«Στην Ελλάδα, ΜΜΕ & πολιτικοί αντί να θεμελιώνουν επιχειρήματα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με φήμες σε βάρος της χώρας».

«Έχουμε κάνει γνωστό σε όλους ότι το Μνημόνιο θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όχι σε υπαλλήλους της τρόικα, το σχέδιο για το μέλλον της χώρας».

«Με αυτό το χρέος, μη βιώσιμο & μη εξυπηρετήσιμο, πως μπορούμε να δούμε το μέλλον; Πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο».

«Ο κ. Schauble είπε ότι για την κρίση ευθύνονται οι ελίτ. Ποιος όμως πλήρωσε και πληρώνει την κρίση; Οι ελίτ ή η κοινωνία;»

«Στη βάση των αντικειμενικών κοινών συμφερόντων της Ευρώπης, επιδιώκουμε λύσεις αμοιβαίου οφέλους με τους εταίρους μας».

«Η απόφανση του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου αλλάζει δεδομένα. Θα υπάρχει συνέχεια του κράτους, αλλά ασυνέχεια πολιτικής».
http://ysterografa.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια