Ένας πρωθυπουργός, μία κυβέρνηση, ένας λαός

“ Η μεγάλη εθνική διαπραγμάτευση, μόλις ξεκίνησε ”
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
“Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου”. 

Με αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρείχε απόλυτη στήριξη στη στάση που τήρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκη έναντι του υπαλληλίσκου της ευρωπαϊκής ελίτ, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην  Αθήνα. Δεν άντεξε ο Ντάισελμπλομ όταν άκουσε τον Γιάννη Βαρουφάκη να δηλώνει ότι "η τρόικα είναι μια σαθρά δομημένη επιτροπή". 

Και δεν είναι μόνο το παγωμένο βλέμμα του υπαλληλίσκου που νόμισε ότι μιλούσε ως τσιφλικάς έναντι των αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, έναντι των εκπροσώπων του λαού μας, όπως έκανε μέχρι σήμερα ο ίδιος  και οι συνάδελφοί του όσο την Ελλάδα διοικούσαν οι δοσιλογικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αλλά και τα ουρλιαχτά της ντόπιας διαπλοκής που ατενίζει έντρομη του προσεχές ξεδόντιασμά της, που αποδεικνύουν ότι πολλά έχουν ήδη αλλάξει. 

Η Ελλάδα, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός και το στήριγμά τους, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, που έδωσε καθαρή εντολή για τη μεγάλη εθνική διαπραγμάτευση, στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα στα διευθυντήρια των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης, και στους χαρτογιακάδες των αγορών και της τραπεζοκρατίας, στους χαμηλόβαθμους λογιστάκους των ευρωπαϊκών οργανισμών και στο υπαλληλικό προσωπικό εκείνων που πίνουν το αίμα του λαού μας, ότι "η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι".

Η εθνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, δεν κάνει βήμα πίσω. Δεν κάνει βήμα πίσω από την εντολή που της έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Να διαπραγματευτεί, όχι προς όφελος της χρεοκοπημένης, λαομίσητης ντόπιας ολιγαρχίας, όχι προς όφελος της τραπεζοκρατίας, αλλά προς όφελος του λαού και της πατρίδας. 

Ένας πρωθυπουργός, μία κυβέρνηση και ένας λαός, μία γροθιά καλούνται από την ιστορία να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, με εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια