Σκληρό παζάρι ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ...για τις «καρέκλες» της Συμπαράταξης

Χωρίς ακόμη να έχει διασφαλιστεί ούτε μία νέα «συμμετοχή», ούτε καν η παρουσία των παλιών για την ακρίβεια, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ερίζουν για τις θέσεις και τους...
συσχετισμούς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει ενόχληση για την τακτική της Αγίου Κωνσταντίνου να ζητά συνεχώς θέσεις, πότε στους μετακλητούς, πότε στους υπαλλήλους που δικαιούται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή.

Επιτελείς του Κινήματος επισημαίνουν ότι «το θέμα θα το λύσει η βάση». Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποια ήταν η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και ποια της ΔΗΜΑΡ ή των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία. «Αν όμως ο καθένας κατεβάσει τον δικό του υποψήφιο στην εκλογή που θα γίνει από τη βάση, όλοι θα ξέρουμε την επιρροή του καθενός» λένε χαρακτηριστικά.

Παρολαυτά, δεν κρύβουν τις υποψίες τους πως η ΔΗΜΑΡ θα επιχειρήσει να κλείσει το θέμα των συσχετισμών πριν από την εκλογή από τη βάση. Το Σαββατοκύριακο συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά ε​ίδαν με έκπληξη την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ με την οποία εκτός από συνδιάσκεψη και εκλογής από τη βάση έμπαινε και θέμα συνεδρίου.

«Δεν θα μπούμε σε παζάρι θέσεων. Εσείς τον πρόεδρο, εμείς τον γραμματέα κτλ. Όποιος θέλει θέση να τη διεκδικήσει στη βάση» είναι το μήνυμα των επιτελών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους συντρόφους τους της Ανανεωτικής Αριστεράς. Την ίδια ώρα αναμένουν και ένα «σήμα» από τον Γιώργο Παπανδρέου. Για την ακρίβεια αναμένουν μια κίνηση καλής θέλησης, γιατί μέχρι σήμερα μόνο κριτική έχει ασκήσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

«Αν θέλει να επιστρέψει οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του, δε μπορεί να συνεχίσει στη θεωρία για όλα φταίνε οι άλλοι» επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να κρατήσουν στάση ισορροπίας μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Την αυτοκριτική του πρώτου αναμένουν και οι συνεργάτες του τελευταίου, οι οποίοι εξακολουθούν να ζητούν από τη Φώφη Γεννηματά να προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος, και να μην περιορίσει την πρωτοβουλία της «απλά στη δημιουργία ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ».

newpost.gr