ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ.

Σε συνέχεια των φορολογικών και ασφαλιστικών ζητημάτων, των πλημμυρών και των ζωονόσων που πλήττουν την δημοτική ενότητα των Φερών, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα από μια απόφαση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.
Στις 11 Ιανουαρίου 2016 κυκλοφόρησε το υπ' αριθμ. 2927/31-12- 2015 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως(Φ.Ε.Κ.) στο οποίο δημοσιεύθηκε η με αριθμό 23720 απόφαση του ασκούντος χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την 383/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης.
Σύμφωνα με την παραπάνω τροποποίηση καταργήθηκε η μοναδική υφιστάμενη Διεύθυνση του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και αντ' αυτής δημιουργήθηκε ένα Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα.
Η αλλαγή αυτή έγινε χωρίς καμία αντίδραση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ν. Γκότση, ούτε και κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρόκειται για μια ακόμη υποβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Φερών, όταν στο Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται πολλές, σημαντικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες των Δήμων για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Η άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων προϋποθέτει την επάνδρωση με επιστημονικό προσωπικό (Κτηνίατροι,Ιχθυολόγοι,Γεωτεχνικοί), την ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού.
Ετσι μετά τις πλημμύρες και τις ζωονόσους επέρχεται ένα ακόμη πλήγμα για την Δημοτική Ενότητα των Φερών.
Δυστυχώς η Αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα χωρίς στελέχωση με προσωπικό και με ανυπαρξία πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου, με μόνο του τον Αντιδήμαρχο, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Δημοτική Ενότητα Φερών, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Υπενθυμίζουμε τις ανεκπλήρωτες εισέτι υποσχέσεις της παράταξης ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του κ. ΛΑΜΠΑΚΗ, όπως αυτές αναφέρονται ρητά στο  << ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ >> του συνδυασμού του, όπου δεσμευόταν :
- για Στελέχωση Γεωτεχνικού Τμήματος του Δήμου με έδρα τις Φέρες και με τη συνεχή παρουσία γεωτεχνικών επιστημόνων, όπως γεωπόνου, κτηνιάτρου, δασολόγου & ιχθυολόγου, για την συνεχή ενημέρωση αγροτών ,κτηνοτρόφων ,αλιέων & δασεργατών.
Στο ίδιο πρόγραμμα υποσχόταν:
α.να δημιουργηθεί εδαφολογικό εργαστήριο για τη στήριξη των αγροτών
β. να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη ποιότητας εδαφών, εντοπίζοντας ειδικές νέες καλλιέργειες, με παροχή τεχνογνωσίας στους αγρότες για τις καλλιέργειες αυτές.
γ. να εκπονηθεί μελέτη για τον διευρυμένο Δήμο, με στόχο να καταστούν οι περιοχές των πρώην Δήμων Τραιανούπολης και Φερών περιοχές αναφοράς βιώσιμης βιολογικής κτηνοτροφίας καθετοποιημένου τύπου και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην αδειοδότηση των υφισταμένων εκμεταλλεύσεων και
δ. να στηριχθεί το πρόγραμμα ΝΑΤURA, το προγραμμα νιτρορύπανσης για την προστασία του υδροβιότοπου στο ΔΕΛΤΑ του Έβρου και του εισοδήματος των αγρο-κτηνοτρόφων.

Η Δημοτική Παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." πιστή στις αρχές και τις διακηρύξεις της, με αγωνιστικότητα στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ελέγχοντας την Δημοτική Αρχή και καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για την επίλυση όλων των προβλημάτων, με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.



Γιάννης Καρυπίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
της δημοτικής παράταξης