H Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης ζητάει αεροπορική σύνδεση Γερμανία -Αλεξανδρούπολη

Προς: Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε Κεντρικά Γραφεία Aegean Airlines Βιλτανιώτη 31 145 64, Κηφισιά, Αθήνα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
-Προς Πρόεδρο Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε, κ. Bασιλάκη Θεόδωρο,
-Προς Διευθύνοντα Σύμβουλο Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε., κ. Γερογιάννη Δημήτριο,
-Προς Διευθύντρια Σταθμού Αλεξανδρούπολης,
κα. Ζανέλη Δήμητρα.
Αξιότιμε κ. Βασιλάκη, Αξιότιμα Στελέχη της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε,
Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημα όλων των μελών - συλλόγων μας, καθώς και της μεγά- λης μερίδας της ομογένειας στην Γερμανία που αφορά την αεροπορική σύνδεση των αεροδρομίων ή έστω κάποιου αεροδρομίου της Γερμανίας με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Καθ' όλη τη διάρκεια της πολυετούς μας διαμονής και δραστηριοποίησής μας στην κεντρική Ευ- ρώπη, έχουμε πολλές φορές εκφράσει σε αρμόδιους φορείς και τοπικούς παράγοντες την αναγκαι- ότητα απ' ευθείας σύνδεσης κάποιου αεροδρομίου της Γερμανίας με το αεροδρόμιο της Αλεξαν- δρούπολης, που εξυπηρετεί και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης.
Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την τελευταία πενταετία ο αριθμός των Ελλήνων συντοπι- τών μας, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή στην κεντρική Ευρώπη και ποιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, λόγω της εξαντλητικής λιτότητας και της κρίσης που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα η χώρα, έχει αυξηθεί δραματικά. Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, καθώς και άτομα της ομογένειας που διαμένουν στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα εκπροσωπούν το αγο- ραστικό κοινό της εταιρείας σας, και με αυτήν την ιδιότητα αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σας.
Αφορμή για την επιστολή μας αποτέλεσε μια ακόμη σχετική επιστολή που απεστάλη σε σας από την Βουλευτή του Έβρου την κα. Γκαρά εκφράζοντας το ίδιο αίτημα και θεωρήσαμε την χρονική στιγμή κατάλληλη ώστε να παρέμβουμε κι εμείς, καθώς η Ομοσπονδία μας αποτελείται από κατοίκους της Θράκης, οι οποίοι πλέον έχουν εγκατασταθεί στην Γερμανία.
Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το μήνυμα πως οι Θρακιώτες της Γερμανίας με πο- λύ μεγάλη χαρά θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς το φαινόμενο της δυσαρέσκειας