ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ΗΣ ΟΡΦΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Με ρεκόρ συμμετοχών ομάδων και αθλητών, αλλά και Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, διεξήχθη η 3η Ορφική Συνάντηση Στίβου, από τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξ/πολης
Με ένα γεμάτο στάδιο Φώτης Κοσμάς, από αθλητές, γονείς και φιλάθλους, η Ορφική Συνάντηση στίβου απέδειξε ότι μαζί με το RUN GREECE Αλεξ/πολης, αποτελούν τα μαζικότερα αθλητικά γεγονότα του Έβρου, δίνοντας έτσι ώθηση στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού, στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και γέφυρα φιλίας μεταξύ των γειτονικών λαών.
Η Ορφική Συνάντηση είναι οι αγώνες στίβου της Αλεξ/πολης και μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν το βασιλιά των σπορ.
Τους αγώνες διοργάνωσε το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξ/πολης και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Τα ρεκόρ της 3ης Ορφικής συνάντησης πολλά.

Ρεκόρ συμμετοχών 27 ομάδων και πάνω από 1000 αθλητών και αθλητριών, από 5 έως 17 ετών (χωρισμένοι σε 5 ηλικιακές κατηγορίες), ενώ στην περυσινή συνάντηση, συμμετείχαν 850 αθλητές από 22 σωματεία.
Ρεκόρ συμμετοχών ξένων αθλητών από 3 σωματεία της Βουλγαρίας (Μπουργκάς και Χάσκοβο) και Τουρκίας (Ανδριανόυπολη) με περίπου 80 αθλητές-τριες (πέρυσι περίπου 40 αθλητές).
Πανελλήνιο Ρεκόρ Παίδων στην Σφαιροβολία με 20.01 από τον Οδυσσέα Μουζακίδη, αθλητή του Κένταυρου Θεσ/νίκης.
Οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν: Χάσκοβο, Μπουργκάς, Ανδριανούπολη, ΠΑΟΚ, Αρχέλαος Κατερίνης, ΓΑΣ Κουφαλίων, ΓΣ Λαγκαδά, Κένταυρος Χαλκιδικής, ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής , Ολυμπιάδα Κομητηνής, Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Διομήδης Ξάνθης, Φίλιππος Καβάλας, ΟΚΑ Καβάλας, Δοξάτο Δράμας, ΑΟ Χρυσούπολης, ΑΟ Ορεστιάδος, ΑΟ Καβάλας 5, Πολυνίκης Ορεστιάδος, Πρωτέας Αλεξ/πολης, ΜΓΣ Εθνικός.

Επίσης συμμετείχαν αθλητές του επί κοντώ από τις ομάδες του Άρη, του Αίολου Μακεδονίας, του Ηρακλή, του Τρίτωνα και της Πυγμής Ευόσμου.
Το επίπεδο των αγώνων εκτός του Πανελλήνιου ρεκόρ ήταν υψηλό στις κατηγορίες Παίδων και Παμπαίδων και ο συναγωνισμός έντονος, ενώ συμμετείχαν και εκατοντάδες μικροί αθλητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, οι οποίοι έπαιξαν KIDS ATHLETICS.
Το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού στέλνει τις ευχαριστίες του:
Σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, τους αθλητές και τους γονείς τους, που τίμησαν με την παρουσία τους, την 3η Ορφική Συνάντηση Στίβου.
Τα μηνύματα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά από όλους και τα όποια λάθη μας, πιστεύουμε ότι δεν επηρέασαν την τελική εντύπωση.
Στους φιλάθλους της πόλης που παρακολούθησαν ένα όμορφο αθλητικό θέαμα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον σύνδεσμο κριτών στίβου και τους εθελοντές, που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους, αγωνιστικής διαχείρισης 1000 αθλητών, μικρών κυρίως ηλικιών.
Στην ομάδα των στελεχών και των προπονητών του τμήματος στίβου που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με την πολυήμερη προετοιμασία του αγώνα και στην φιλοξενία..

Στους αθλητές-τριες του Εθνικού, που πραγματικά εντυπωσίασαν με την αγωνιστικότητα τους και τις επιδόσεις τους. ΜΠΡΑΒΟ σε όλους και όλες. Η αγωνιστική περίοδος μόλις ξεκίνησε και από δω και πέρα θα έχουν την ευκαιρία για πολλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας.
Μην ξεχάσουμε τις πολλές προσκλήσεις που δεχθήκαμε ως τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού για αγώνες σε πόλεις της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Και φυσικά στους χορηγούς του αγώνα, αλλαντοβιομηχανία Υφαντής, Μάρκετ Kosmoplus, Ποτοποιία Green Cola.
Αλλά και στους υποστηριχτές μας, το κυλικείο του σταδίου υπό τη νέα διεύθυνση, το λούνα πάρκ YUPPI, την ΑΡΙΣΤΗ συμβουλευτική, την κατασκήνωση PITSAS στη Θάσο, αλλά και τους υπόλοιπους χορηγούς, που στηρίζουν τις κατά καιρούς δράσεις μας.

Στο ΕΚΑΒ, στον Ερυθρό Σταυρό και στην Τροχαία για την άψογη συνεργασία εδώ και χρόνια, αλλά και στον Δήμο Αλεξ/πολης, που μέσω του υπευθύνου αθλητισμού, προσπαθεί τον τελευταίο καιρό, να επουλώσει πληγές πολλών ετών, στην συντήρηση του σταδίου.
Μεγάλη στιγμή των αγώνων η βράβευση του επί χρόνια προπονητή ρίψεων του ΜΓΣ Εθνικού, Μανώλη Μητηλέτση, για την μεγάλη του προσφορά.
Και του χρόνου λοιπόν, ακόμη καλύτεροι!!!