Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το μήνα Μάρτιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το μήνα Μάρτιο, “Μήνα Ισότητας Φύλων”, που πραγματοποιήθηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Άνθεια και Μαΐστρο και παρακολούθησαν πλήθος ατόμων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες.
Κατά κύριο λόγο οι δράσεις είχαν ιατρικό περιεχόμενο και σκοπός τους ήταν να ενημερώσουν το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθήσεων που απασχολούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με τίτλο “Η ζωή είναι γυναίκα” και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό από τα μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. και το Σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης για τη μεσογειακή αναιμία στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. ευχαριστούν θερμά την κα Κατερίνα Αικατερίνη Σαββίδου, Χειρουργό Μαστού και τους κ.κ. Στυλιανό Κακολύρη, Καθηγητή Ογκολογίας Δ.Π.Θ., Δημήτριο Καρανικόλα, Ακτινοδιαγνώστη, Πρόδρομο Παπαϊωάννου, Πλαστικό Χειρουργό, Παναγιώτη Τσικούρα, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας & Διευθυντή Οικογενειακού Προγραμματισμού Δ.Π.Θ., Νικόλαο Νικολέττο, Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσιολογίας Δ.Π.Θ., Βασίλη Ζαρκάδη, Ουρολόγο και Σάββα Δευτεραίο, Επίκουρο Καθηγητή Ακτινολογίας Δ.Π.Θ. και Διευθυντή του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Π.Γ.Ν.Ε. που με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Δ.ΕΠ.ΙΣ. και να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στις δημότισσες και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων πραγματοποιήθηκε στις 18 και 21 Μαρτίου θεματικό σεμινάριο για τις παιδαγωγούς των δημοτικών σταθμών του δήμου Αλεξανδρούπολης με θέμα : “Στερεότυπα φύλων στην εκπαίδευση” από τα μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. κα Σάρα Τζανάβαρλη, Ψυχολόγο MSc στο Πολυκοινωνικό, και κα Άννα Τσιακίρη, Δρ. Ψυχολόγο στο ΕΚΥΨΥ. ενώ στις 23 Μαρτίου μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων  διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους γονείς νηπίων των παιδικών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την πρόληψη της θαλασσαιμίας (Μεσογειακή αναιμία).

Τέλος, η Πρόεδρος, κα Ελένη Ιντζεπελίδου και τα μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Έβρου, κ. Αναστάσιο Κοντακίδη και τον Διευθυντή Οικογενειακού Προγραμματισμού Δ.Π.Θ., κ. Παναγιώτη Τσικούρα για την άψογη θεσμική συνεργασία και ουσιαστική συνδρομή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Επίσης, ευχαριστούν ιδιαιτέρως όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που συμμετείχαν στις δράσεις καθώς η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για τη συνέχεια του έργου της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.