ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ για την απόφαση της να οργανώσει το 36ο Συνέδριό της στο νησί μας.
Η απόφαση αυτή ήταν συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεών της για πραγματοποίηση των Συνεδρίων στις παραμεθόριες και ευαίσθητες περιοχές της χώρας, καθώς είχαν προηγηθεί τα Συνέδρια της Χαλκιδικής και της Αλεξανδρούπολης. Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν την ευαισθησία της Γενικής Συνομοσπονδίας για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και εργαζόμενοι δεν υπάρχουν μόνο στην Αττική και τον Πειραιά.
Το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο νησί μας, έδωσε την δυνατότητα εκτός των άλλων να αναδειχθούν και τα μείζονα προβλήματα της ακριτικής περιφέρειας των Δωδεκανήσων, μαζί και με το μέγιστο θέμα του προσφυγικού. Στο θέμα αυτό αφιέρωσε το μεγαλύτερο τμήμα του χαιρετισμού που απηύθυνε στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Νομπελίστας Φυσικός, Δημήτρης Νανόπουλος.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Ρόδου στο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου. «Ευχαριστούμε που ήρθατε στο νησί μας. Η παρουσία σας, δίνει την ευκαιρία και σε μας, τους Δημοτικούς και Τοπικούς φορείς, να παρουσιάσουμε τα προβλήματά μας στους εκπροσώπους των πολιτικών Κομμάτων, που ήρθαν εδώ εξαιτίας του Συνεδρίου σας…».
Ολόκληρη η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το Συνέδριο και τους συνέδρους, που με την παρουσία τους τίμησαν το νησί μας. Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν ξεχωριστή νότα στην έναρξη και τη λήξη του Συνεδρίου και απέδειξαν ότι η Ρόδος δεν είναι τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι, αλλά οι άνθρωποι και ο πολιτισμός τους.
Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ διεξήχθη κατά τρόπο σεμνό χωρίς καμία υπερβολή. Είναι δεδομένο δε ότι, όπου και αν γινόταν το Συνέδριο αυτό, θα υπήρχαν ακριβώς οι ίδιες ανάγκες για τους Συνέδρους. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Πάτμος, η Λέρος, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Σύμη, το Καστελόριζο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, είναι το  ακριτικό θαλάσσιο σύνορο της χώρας μας. Τα Δωδεκάνησα και οι εργαζόμενοι που κατοικούν σε αυτά, δίνουν τη μάχη για την ανάπτυξη της χώρας, για τον τουρισμό, για την πρωτογενή παραγωγή, για την ασφάλεια της πατρίδας και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος με ευαισθησία και ανθρωπισμό.
Λυπούμαστε, διότι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν να λοιδορήσουν τη ΓΣΕΕ για την απόφασή της να κάνει το Συνέδριο στην ακριτική περιφέρεια. Είναι προσβλητικό για τους κατοίκους

και τους εργαζόμενους του νησιού. Ωστόσο, πρέπει να εξάρουμε και τη στάση όσων μέσων μαζικής επικοινωνίας επέλεξαν να προβάλουν το γεγονός με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τις προσπάθειές μας και είμαστε βέβαιοι ότι και η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ θα εντείνει τη δράση και την προσπάθειά της για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου.