Η σημασία της “νίκης” του Mega


Τα τελευταία (πολλά) χρόνια, το Mega κατάφερε να καθιερωθεί ως το κυρίαρχο κανάλι της ενημέρωσης. Από την εποχή που στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού βρισκόταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, διαμορφώθηκε μια κληρονομιά αξιοπιστίας, που φτάνει μέχρι και σήμερα.
Στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα, το κανάλι των εκδοτών μοιάζει να… έχει τον τρόπο του. Κάτι που συνέβη και το κρίσιμο 48ωρο, από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της Παρασκευής. Από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησαν οι παρασκηνιακές συζητήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μέχρι την  ανακοίνωση νέου κυβερνητικού σχήματος… μόνο από το ΠΑΣΟΚ, από τον Γιώργο Πεταλωτή.

Το βράδυ της Τετάρτης, όταν ξεκίνησαν τα δελτία ειδήσεων, ο Μανώλης Καψής ήταν εκείνος που μετέφερε την εκτίμηση, βάσει πληροφοριών, ότι θα ακολουθούσε αδιέξοδο μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά, την ώρα που η γενική αίσθηση κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, μια θετική δηλαδή κατάληξη.
Το πρωί της Παρασκευής, μισή περίπου ώρα πριν ο Γιώργος Πεταλωτής εμφανιστεί στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Τύπου και ανακοινώσει τα ονόματα της νέας Κυβέρνησης, πάλι ο Μανώλης Καψής ήταν εκείνος που στον αέρα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, είχε τη σύνθεση σχεδόν στο… 100%.
Οι δυο αυτές επιτυχίες έχουν ψυχολογική κυρίως σημασία για τη δημοσιογραφική ομάδα του Mega, που βλέπει τις τελευταίες 10 ημέρες τον Νίκο Χατζηνικολάου να έχει πιάσει πρωτιά στις ειδήσεις των 20.00, με το Alter.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣhttp://www.statesmen.gr/32137/media

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου