Η θεωρία των δύο άκρων και η λογική που χάνεται...

Δύο "άκρα" μπορεί να είναι η δεξιά ΝΔ και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ στο 20%

Αλλά δεν μπορεί να είναι δύο άκρα η Χρυσή Αυγή με το 5%-14% στις δημοσκοπήσεις και 5-10 δήθεν αριστεροί που βάζουν γκαζάκια ,όσο και να το θέλουν για να νομίζουν ότι "παίρνουν πόντους" κάποιοι.

Για να ισχύσει η θεωρία των δύο άκρων θα έπρεπε να είναι ισοβαρή. Και φυσικά δεν υπάρχουν σήμερα ισοβαρή "άκρα". Ούτε κατά διάνοια.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν ελέφαντα με ένα μυρμήγκι. 

Κάποτε, πριν αποκτήσει δύναμη η Χρυσή Αυγή τους έλεγα "μαντρώστε τους δυνητικούς οπαδούς της". Δεξιοί και αριστεροί που το άκουγαν έσκιζαν τα ιμάτιά τους! Αν είναι δυνατόν να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν ηλίθιοι! Είτε γιατί μας ψηφίζουν και είτε γιατί τους θέλουμε εκτός δημοκρατίας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, η δημοκρατία δεν εξαιρεί τους ηλίθιους. Μπορεί μόνο να αμυνθεί στην κακή χρήση της, με την θέληση της δικαιοσύνης. Μίας ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι αυτής που παίρνει εντολές από τον πρωθυπουργό για να δράσει. 

Έχουμε σοβαρό πρόβλημα λοιπόν. Και πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση και τα τσιράκια της να μιλάνε για δύο άκρα. Ένα υπάρχει και συνεχίζει να υπάρχει. Και υπάρχει όχι γιατί υπάρχουν φασίστες, αυτοί πάντα θα υπάρχουν, αλλά γιατί τους δόθηκε δύναμη από την απελπισία των ηλιθίων. Στις κρίσεις οι άνθρωποι είτε δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είτε τον χειρότερο. Αυτοί δείχνουν τον χειρότερο.

Εμείς ως κοινωνία θα τους ακολουθήσουμε; 
http://vaspersview.blogspot.gr/2013/09/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια