“Διπλό” στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός με Βάις – Σαβιόλα

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Βάις και Σαβιόλα, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και αύξησε τη διαφορά του στους 4 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, ο οποίος δοκιμάζεται την Κυριακή (29/9) στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Έχασε όλες τις φάσεις ο διαιτητής Βοσκάκης.
Με 70%-30% κατοχή της μπάλας και 9 τελικές προσπάθειες (έναντι μόλις μίας του αντιπάλου του), ο Ολυμπιακός είδε για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα να τελειώνει πρώτο του ημίχρονο ισόπαλο 0-0. Κι αυτό γιατί δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, παρά την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου.

Αποκορύφωμα των ευκαιριών της ομάδας του Μίτσελ, το δοκάρι του Ολαϊτάν στο 35ο λεπτό. Ο Σαβιόλα τροφοδότησε έξυπνα τον Νιγηριανό, ο οποίος πέρασε και τον Γιαννακόπουλο, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά με ένα μακρινό σουτ του Παναγιωτούδη στο 27', το οποίο πέρασε άουτ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τον Γιαννακόπουλο να κρατάει το μηδέν στην εστία του σε δύσκολο πλασέ του Σαβιόλα.

Η πρώτη διορθωτική κίνηση από τους δύο πάγκους, ήρθε στο 57' από τον Μίτσελ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάμπελ με τον Μάρκο Σέποβιτς και στο 61' Σαβιόλα - Βάις "ξεκλείδωσαν" την άμυνα του Πανιωνίου. Ο Αργεντινός σέρβιρε στον Σλοβάκο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, παρά τις αλλαγές του Νίκου Παντελή, που προσπάθησε να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του.

Το εύθραυστο 0-1, έγινε θεμέλιο νίκης για τον Ολυμπιακό στο 75', έπειτα από ωραίο συνδυασμό Σέποβιτς - Ολαϊτάν, σέντρα του τελευταίου και πλασέ του Σαβιόλα. Στα τελευταία λεπτά, ο Πανιώνιος συμβιβάστηκε με την ήττα και οι ερυθρόλευκοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης (2/10) με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες.

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης, Αραβίδης, Μενδρινός (62' Λάσνικ), Ντούνης, Γιάννου (69' Καμπάνταης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (73' Εντινγκά), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Βάις, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (57' Στσέποβιτς), Σαβιόλα (78' Τσόρι Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια