Το σβησμένο τεφτέρι του Αδώνιδος

Ο υπουργός υγείας δεν είναι μόνο πολυλογάς. Είναι και πολυγραφότατος. Δεν εννοούμε τις απόπειρες συγγραφής βιβλίων, τις οποίες ο ίδιος δεν πολυπροβάλλει. Τι να προβάλει άλλωστε από το πόνημα του « Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα. Ο μύθος καταρρέει», το οποίο στηρίζεται «βιβλιογραφικά» μεταξύ άλλων στην «απομαγνητοφώνηση ορισμένων εκπομπών του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο Τηλεάστυ»; Του Ιου από την Εφημερίδα των Συνακτών. 
Αναφερόμαστε σε όσα έχει υπογράψει ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης (Α.Γ.) ως πολιτικές του απόψεις σε διάλογο με τους ακροδεξιούς ομοϊδεάτες του την περίοδο 2010-2012, τότε που κορυφωνόταν η πολιτική του καριέρα, με την υπουργοποίησή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τη μεταπήδηση του από το ΛΑΟΣ στη Ν.Δ.
Προτού καταφύγει στο άθλημα του twitter με αξιοσημείωτες επιδόσεις, ο Α.Γ. διέπρεπε στον διάλογο μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Με τη χαρακτηριστική, μάλιστα, σεμνότητα που τον διακρίνει, είχε ονομάσει «Εκκλησία του Δήμου» αυτό τον ιντερνετικό διάλογο με μια ομάδα οπαδών του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής. Μόνο που η «Εκκλησία του Δήμου» ξαφνικά τον περασμένο Μάρτιο εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο. Οχι μόνο σταμάτησε ο «διάλογος», αλλά εξαφανίστηκαν και όλα όσα είχαν γραφτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή!
Προκειμένου να εξαφανίσει τις πιο χοντροκομμένες διατυπώσεις και ενόψει της «αξιοποίησης» του από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο Α.Γ. ακολούθησε τη μέθοδο του αγαπημένου του ήρωα και έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Δεν είναι πρώτη φορά που αποφασίζει να κρύψει τα προσωπικά πολιτικά και ιδεολογικά του πιστεύω. Εχουμε προσωπική πείρα από την προσπάθεια του πριν από λίγα χρόνια να διαψεύσει το γεγονός ότι πρόβαλλε συστηματικά από την εκπομπή του το φιλοχιτλερικό και αντισημιτικό βιβλίο του Πλεύρη «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Χρειάστηκε τότε να αποκαλύψουμε με εκτενή απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα τα όσα έλεγε για το «περίφημο βιβλίο».
Αλλά αυτή τη φορά το θέμα είναι σοβαρότερο. Γιατί ο Α.Γ. τώρα είναι υπουργός. Και για μια ακόμα φορά έκανε λάθος. Με το «ξεκρέμασμα» της «Εκκλησίας του Δήμου» δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές αναρτήσεις. Γιατί βρίσκονται όλες αποθηκευμένες σε διαδικτυακές «βιβλιοθήκες» και κυρίως το πολύτιμο Archive. Με αρκετό κόπο, αλλά με ασφάλεια, ανακτήσαμε και παρουσιάζουμε όλα όσα θα ήθελε να κρύψει ο Α.Γ.
Η κεντρική ιδέα που διαπνέει όλες τις αναρτήσεις του αποκαλύπτει και τον λόγο για τον οποίο επελέγη να στελεχώσει την κυβέρνηση, μετά την κρίση που δημιουργήθηκε με την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Ο Α.Γ. αποδεικνύεται «μνημονιακότερος» του κ. Στουρνάρα. Με άλλα λόγια, ο Α.Γ. διατύπωνε προτάσεις για μια ακραία πολιτική λιτότητας προτού ακόμα η τρόικα αρχίσει να τον... αντιγράφει. Ακόμα και την κατάργηση της ΕΡΤ που του επέτρεψε να κάνει το μεγάλο άλμα είχε προτείνει. Απαντώντας σε κάποιον συνομιλητή του, στις 13-6.2011, ο Α.Γ. είχε προφητέψει:
«Εάν αυτό που λες είναι ότι δεν χρειάζεται να υφίστανται και ΕΤ1 και ΝΕΤ και ΕΤ3 και Κανάλι της Βουλής, ορθόν. Θα μπορούσαμε π.χ. να συγχωνεύσουμε την ΕΤ1 με το Κανάλι της Βουλής. Δηλ. στην πραγματικότητα να κλείναμε την ΕΤ1. Καμία αντίρρησις».
Στα αποσπάσματα που ακολουθούν δεν έχουμε αλλάξει παρά μόνο την ορθογραφία. 0 λόγος είναι ότι ο Α.Γ. επιχειρεί μια κακότεχνη προσπάθεια να εμφανίζει ως «λόγια» τη γλώσσα του, αλλάζοντας μόνο τις καταλήξεις, ενώ έχει και πολλά ορθογραφικά λάθη, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο από τη βιασύνη του. Εχουμε και λέμε:
1. Μνημόνιο uber alles
Στην αρχή οι εξηγήσεις του Α.Γ. για τη στάση του ΛΑΟΣ απέναντι στο Μνημόνιο ήταν δειλές: «Πρώτον εμείς δεν υπογράψαμε το Μνημόνιο. Εμείς υπερψηφίσαμε επί της Αρχής το να πάρουμε τα λεφτά» (14.6.2010). Σε ένα χρόνο η διστακτικότητα αυτή είχε εξαφανιστεί: «Δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με το Μνημόνιο. Οποτε θέλουμε το καταγγέλλουμε, κηρύσσουμε παύση πληρωμών και πάμε παρακάτω, υφιστάμενοι φυσικά τις συνέπειες». Κάποιος του προτείνει να καλέσει και κάποιον «αντιμνημονιακό» στην εκπομπή του για να γίνει διάλογος. Του υποδεικνύει μάλιστα τον Κωνσταντίνο Πλεύρη (9.7.2011). Ο Α.Γ. αρκείται να αποκαταστήσει τον μέντορα του: «Ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν είναι αντιμνημονιακός!» Το είχε πει και λίγες μέρες νωρίτερα, στις 4.6.2011, με άλλη ευκαιρία: «Ο Κώστας Πλεύρης ήταν από τους πρώτους που μας συνεχάρησαν για το ΝΑΙ [στο Μνημόνιο], διότι ως ιστορικός εύκολα κατάλαβε τι θα γινόταν εάν πτώχευσε η χώρα. Δεν είναι βλαξ να παρασύρεται από δήθεν "αντιμνημονιακούς" αγαπητέ, είναι σοβαρό πρόσωπο. Ηρθε η ώρα να φύγουμε από τους πνευματικά καθυστερημένους "αντιμνημονιακούς" και να ασχοληθούμε με το πώς θα φτιάξουμε την χώρα μας!»
Οσο για την καταψήφιση από το ΛΑΟΣ του Μεσοπρόθεσμου, ο ΑΓ. ισχυρίζεται ότι το έκαναν για να... προστατέψουν το Μνημόνιο: «Το Μεσοπρόθεσμο το καταψηφίζουμε διότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα χρόνο δεν εφήρμοσε τίποτε από το Μνημόνιο, άρα είναι εντελώς ανίκανο να εφαρμόσει οποιαδήποτε μέτρα» (6.6.2011).
Επικρίνοντας την ομιλία του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο Α.Γ. θα ισχυριστεί ότι «το Μνημόνιο και οι πολιτικές του δεν εφαρμόστηκαν. Εάν είχαν εφαρμοστεί, τώρα η Ελλάς θα ήταν ήδη εκτός κινδύνου. Οι Ευρωπαίοι οσονούπω εάν συνεχίσουμε έτσι θα μας πετάξουν έξω διότι μας βαρέθηκαν και διότι πιστεύουν, και σωστά, ότι απλά πετάνε τα λεφτά τους εδώ» (19/9/2011).
Μετά την προσχώρηση του στη Ν.Δ. ο Α.Γ. προσαρμόζεται στον μονομέτωπο αντιαριστερό αγώνα: «Το αντιμνημόνιο είναι η λυσσαλέα προσπάθεια της Αριστεράς να εμποδίσει την αλλαγή του κράτους! Εγώ το κράτος αυτό θέλω να αλλάξει οπωσδήποτε! Το Μνημόνιο είναι ο φυσικός μου σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια» (5.3.2012).
Στη λογική του Α.Γ. οι δανειστές θα μας φτιάξουν κράτος: «Οσον αφορά στους δανειστές μας, το μόνον που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους, μόνον που για να γίνει αυτό, πρέπει εμείς να φτιάξουμε ένα κράτος που να μπορεί να τους πληρώνει. Γι' αυτό θα μας φτιάξουν το κράτος, όχι από καλοσύνη, αλλά από συμφέρον!».
Τελικά για τίποτα δεν ευθύνεται το Μνημόνιο: «Αυτοκτονίες είχαμε πάντα. Για την οικονομική μας δυσπραγία δεν ευθύνεται το Μνημόνιο και η Τρόικα, ευθύνεται η χρεοκοπία μας. Το Μνημόνιο είναι ένα αλεξίπτωτο που απλώς έκανε την πτώση μας βραδύτερη και ομαλότερη. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν θα μας σώσει το Μνημόνιο, μόνοι μας θα σωθούμε. Οταν το αποφασίσουμε, το Μνημόνιο θα μας βοηθήσει να επανέλθουμε γρηγορότερα αυτό είναι όλο!».
2 Ζήτω το ΔΝΤ
 Για να εξηγήσει την στάση του ΛΑΟΣ κατά την ψηφοφορία περί ΔΝΤ, ο Α.Γ ξεσπαθώνει στις 8.5.2010 «Τι είμαστε εμείς, πολιτικάντηδες τύπου Σαμαρά; Να ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και να προσποιούμαστε κάτι άλλο για να ικανοποιήσουμε τον όχλο;».
Στις 2/6/2011 ο Α.Γ. εκθειάζει ανοιχτά το ΔΝΤ: «Για να συνεννοούμαστε, μια χαρά είναι το ΔΝΤ. Παρά τις γενικές ανοησίες που ακούγονται εδώ, ο μόνος που δεν φταίει είναι το ΔΝΤ. Χθες γύρισε ο Θάνος [Πλεύρης] από την Ουγγαρία και μου μετέφερε την ομιλία του Ούγγρου Πρωθυπουργού Ορμπάν, ο οποίος και έβγαλε τη χώρα του από το ΔΝΤ. Επί 20 λεπτά εγκωμίαζε το ΔΝΤ και τη βοήθεια που προσέφερε στη χώρα του».
Και δέκα μέρες αργότερα επαναλαμβάνει: «Το ΔΝΤ πήγε στην Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Βραζιλία, τη Λετονία και τα κατάφεραν μία χαρά. Οι εναντίον ΔΝΤ συνεχείς κατηγορίες είναι οι συνήθεις ελληνικές γκρίνιες».
Και για όσους δεν καταλαβαίνανε τότε για ποιο λόγο το ΛΑΟΣ ζητούσε εκλογές: «Τις εκλογές τις θέλουμε, όχι για να βγούμε από το Μνημόνιο, αλλά για να φύγει το ΠΑΣΟΚ διότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί» (12.6.2011). Την επομένη επανέρχεται: «Οχι, το ΔΝΤ δεν είναι κανένας Βελζεβούλ. Και η Ευρώπη συμμετέχει σε αυτό. Είναι το καλύτερο εργαλείο σήμερα στον κόσμο, που φτιάχνει χαλασμένες οικονομίες και τα κεφάλαια και η τεχνογνωσία του είναι απαραίτητες και στην Ε.Ε. Τι σύμπλεγμα είναι αυτό με το ΔΝΤ τελικά; Σας πληροφορώ ότι από τους τρεις της Τρόικας, πάντα του ΔΝΤ είναι ο πιο χαλαρός και υπέρ μας. Οι άλλοι δύο της Ε.Ε. και της ΕΚΤ μας ξεσκίζουν, διότι μας θεωρούν αφερέγγυους που δεν τηρήσαμε τις συμφωνίες μας! Κοντολογίς κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται στην κυριαρχία μας από τις αποκρατικοποιήσεις, θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει πολύ νωρίτερα. Θα είχαμε πιάσει και πολύ καλύτερες τιμές, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ» (13.6.2011).
3. Πουλήστε τα όλα
Σε ερώτηση για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου ο Α.Γ. δεν διστάζει ούτε στιγμή: «Εχω γράψει σε ειδικό άρθρο ότι η πώληση κρατικής περιουσίας, ούτε έγκλημα είναι ούτε αμαρτία. Το κράτος εισπράττει φόρους από κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, άρα καλύτερα να έχουν ιδιώτες περιουσία και να την αξιοποιούν και να αποδίδουν φόρους στο Κράτος, παρά να την έχει το κράτος και να κάθεται» (27.3.2011).
Την ίδια μέρα θα επανέλθει:
«Επειδή είστε άσχετος με τα οικονομικά, αλλά το παραδέχεστε και αυτό είναι προς τιμήν σας, θα σας το εξηγήσω πολύ απλά. Η Παιδεία χρειάζεται χρήματα. Χρήματα θα εισπράττει το κράτος από τους φόρους που θα παίρνει από τις χιλιάδες νέες ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν, πάνω σε έρημα κρατικά οικόπεδα, αναξιοποίητα κρατικά ακίνητα, έρημες κρατικές παραλίες, ακατοίκητες κρατικές βραχονησίδες κ.λπ. Οταν όλα αυτά αντί να είναι έρημα, ακατοίκητα και αναξιοποίητα θα έχουν πουληθεί σε ιδιώτες, εκτός από τα χρήματα που θα έχουν εισπραχθεί άπαξ και θα έχουν μειώσει το χρέος και άρα θα ελευθερώνουν κρατικούς πόρους και για την Παιδεία και για την Υγεία και άλλες κρατικές λειτουργίες, το κράτος αντί να έχει βάρος μία αναξιοποίητη περιουσία, θα εισπράττει εκατομμύρια επιπλέον ευρώ για να τα ξοδεύει και στην Παιδεία».
Μ' αυτή τη λογική, «η πώληση ή όχι της ΔΕΗ για μένα είναι εντελώς δευτερεύον θέμα» (5.5.2011). Κάποιοι, ακόμα και μέσα από το ΛΑΟΣ αντιδρούν, αλλά ο γραμματέας επιμένει: «Πρώτον το κόμμα μας είναι γενικά υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, επικρατεί όμως η άποψη ότι στρατηγικοί τομείς, όπως η ενέργεια καλό είναι να μείνουν στο κράτος, αρκεί να είναι παραγωγικοί. Ευτυχώς το κόμμα μας δεν είναι σταλινικού τύπου και μπορούμε να έχουμε και διαφορετικές γνώμες. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της ιδιωτικοποιήσεως των πάντων, διότι πολύ απλά δημόσια και παραγωγική επιχείρηση δεν δύναται να υφίσταται! Είναι πράγματα μεταξύ τους αντίθετα» (14.6.2011).
4. Κάτω το Δημόσιο
Το σχήμα που έχει υπόψη του για τους δημόσιους υπαλλήλους ο Α.Γ. διατυπώνεται στις 23.4-2010: «Ενα κράτος το οποίο μετά βίας θα χρειαζόταν 300.000 δημοσίους υπαλλήλους για να λειτουργήσει απέκτησε 1.300.000 δημοσίους υπαλλήλους. Αυτοί για να κάνουν την παραμικρή εργασία, κατά κανόνα, όχι όλοι βέβαια, ζητούσαν φακελάκι.
Το κόστος όλου αυτού του γραφειοκρατικού μηχανισμού πάνω στην αγορά το υφίσταντο οι επιχειρήσεις οι οποίες αύξαιναν την τιμή των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας». Η άποψη αυτή ταιριάζει βέβαια με την υπόδειξη του τότε αρχηγού του Γ. Καρατζαφέρη προς τον προκάτοχο του στο υπουργείο Υγείας Δ. Αβραμόπουλο να αναθέσει «σ' έναν ιδιωτικό φορέα όλες τις αξονικές, όλες τις μαγνητικές, όλα τα εγκεφαλογραφήματα» για να του έρθει «φθηνότερα». Ηταν τότε που βασικός υποστηρικτής του ΛΑΟΣ ήταν ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των Ιατρικών Κέντρων.
«Δεν έχουμε καμία ανοχή. Εχουμε πει ότι έχουμε υπερβολικά πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Η μαζική απόλυση τους, όμως, θα μπορούσε πυροδοτώντας την ύφεση, να οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις για όλους. Εμείς λέμε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος του δημοσίου έτσι ώστε να είναι οι μέσες αποδοχές τους κάτω από τις μέσες αποδοχές του ιδιωτικού τομέα» (1.6.2011).
Τρεις μέρες αργότερα εισηγείται το κόψιμο των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο μισό: «Είμαστε αναφανδόν υπέρ των ιδιωτικών υπαλλήλων γι' αυτό και υποστηρίζουμε την μεγάλη μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου. Τα χρήματα που θα εξοικονομούσαμε π.χ με 250.000 απολύσεις θα τα εξοικονομήσουμε στο πολλαπλάσιο εάν μειώσουμε π.χ. τις αποδοχές τους στο μισό. Ετσι ξεπερνάμε και τα συνταγματικά κωλύματα. Και να δεν βγαίνουν ας ψάξουν για άλλη δουλειά». (4.6.2011).
Μετά την είσοδο του στη Ν.Δ. ο Α.Γ. γίνεται ακόμα πιο σαφής: «Το Δημόσιο είναι για τους άχρηστους, όχι για τους Ελληνες» (3.4.2013).
5. Η αντίδραση του Λαού
Με μελαγχολικές σκέψεις αντιμετωπίζει ο Α.Γ. τις λαϊκές αντιδράσεις: «Ακούω συνεχώς για τον λαό μας που κατεβαίνει στους δρόμους. Ναι μαζική η συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο. Πού ήταν όλος αυτός ο κόσμος, για το Μεταναστευτικό; Για το Σκοπιανό; Για το Σχέδιο Ανάν; Μόνον για τα λεφτά κατεβαίνει τελικώς ο Ελληνας στον δρόμο και αυτό είναι τιμητικό;»
(21.5.2010) .
Μετά την ένταξη του στη Ν.Δ. θα πάψει να βλέπει αντίσταση του λαού: «Ποιες αναδράσεις βρε πουλί μου;» θα γράψει στις 6.3.2012. «Τα πιο πολλά μόνοι μας έπρεπε να τα έχουμε κάνει! Αμάν!».
Για τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια ο Α.Γ. έχει τη λύση: «Οταν αρχίσει όμως ο πόλεμος και θα καταλάβουν τα μισά Πανεπι-στήμια, εμείς θα είμαστε εκεί για να ζητούμε να μπει η Αστυνομία μέσα και να τους βγάλει σηκωτούς» (28.8.2011) .
Μοντέλο του έχει τον δήμαρχο Τζουλιάνι της Νέας Υόρκης: «Η Μητροπολιτική Αστυνομία ήταν ανελέητη! Και έδειρε και σκότωσε και έκανε τα πάντα για να διώξουν όλους τους εγκληματίες από την Νέα Υόρκη» (18.2.2010).
Το σωφρονιστικό του πρότυπο είναι η δικτατορία, όταν κατά τη γνώμη του οι φυλακές ήταν άδειες: «Οι δε φυλακές επί Επταετίας είχαν λευκή σημαία, δηλαδή άνευ κρατουμένων. Ελευθερία τότε δεν είχαμε, είχαμε όμως ησυχία και ασφάλεια».
6. Ακροδεξιότερα, Κουροπάτκιν
Ο Α.Γ. προβάλλει με περηφάνια την ακροδεξιά του ταυτότητα: «Εγώ είμαι ο πρώτος βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά από 40 χρόνια που μίλησα για τον Γράμμο και το Βίτσι. Ο Καρατζαφέρης είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που μίλησε στην Βουλή για τον Ιωάννη Μεταξά! Θα μας κάνεις μάθημα εσύ; Είσαι σοβαρός; Μήπως νομίζεις ότι μιλάς σε νεοδημοκράτη;» (27.3.2010).
«Δεν έχω πρόβλημα με τις αντιδημοκρατικές ιδέες του Κώστα Πλεύρη, καθόλου, έχω και άλλους φίλους χωρίς αγάπη στην Δημοκρατία με τους οποίους διαφωνώ και απολαμβάνω την ανταλλαγή επιχειρημάτων» (24.3.2010).
Στις 26.3.2011 κάποιος με ψευδώνυμο «Φαλαγγίτης» εξυμνεί το ΛΑΟΣ και το παραλληλίζει με «το στρατιωτικό σχηματισμό της φάλαγγας». Ο Α.Γ. ενθουσιάζεται: «Αγαπητέ η ανάλυση σου τιμά το όνομα σου». Ο τότε γραμματέας του ΛΑΟΣ δεν παρέλειπε την ταύτιση του με τη ρατσιστική ιδεολογία «Το σύνθημα "Ελληνας γεννιέσαι και δεν γίνεσαι" εγώ προσωπικά το συνυπογράφω απολύτως», έγραφε στις 10.2.2010. «Δεν έχω κρύψει ποτέ και πουθενά, ότι πιστεύω στο Αίμα, στο Εθνος, στην Φυλή».
Και βέβαια: «Σας μιλώ ειλικρινά, πάρτε τα πρακτικά από την συζήτηση για να διαπιστώσετε ότι η σημερινή Ν.Δ. κείται αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ!» (24/4/2010). Λίγο καιρό αργότερα θα υποστηρίξει ότι «υπάρχει κάποιου είδους διασύνδεση» μεταξύ ΝΔ. και ΧΑ «Αυτό είναι πλέον ολοφάνερο!» (24.1.2011).
Αποκαλυπτική είναι η σειρά των εξηγήσεων που δίνει για να δικαιολογήσει ότι το ΛΑΟΣ υποστηρίζει τον Σγουρό του ΠΑΣΟΚ και όχι τον Κικίλια της Ν.Δ. για την Υπερνομαρχία τον Νοέμβριο του 2010: «Εάν δηλαδή ο κ. Σαμαράς επέλεγε για υποψήφιο Περιφερειάρχη έναν χιμπαντζή για Περιφερειάρχη, εμείς θα έπρεπε να τον υπερψηφίσουμε επειδή είναι Ν.Δ.; (προς Θεού δεν υπαινίσσομαι ότι ο κ. Κικίλιας είναι χιμπαντζής). Με τον Σγουρό ήμασταν μαζί στις εκπομπές του Χαρδαβέλλα για το Μεταναστευτικό, ναι ή όχι; Ο Σγουρός ως Νομάρχης Αθηνών έστειλε τις υπηρεσίες Υγείας της Νομαρχίας και έβγαλαν την έκθεση για τις μολυσματικές ασθένειες που έφεραν στην Αθήνα οι αλλοδαποί και εγώ τις είχα κάνει σημαία στη Βουλή».
Για να εξηγήσει τη μεταπήδηση του στη Ν.Δ. ο Α.Γ. επικαλείται τον αντιαριστερό αγώνα: «Η χθεσινή εικόνα της Βουλής τα λέει όλα, ο Σαμαράς ξέσκιζε την Αριστερά μόνος του! Εγώ σε αυτόν τον αγώνα θέλω να είμαι παρών. Τώρα η μάχη είναι μεταξύ του Αστικού κόσμου και των κομμουνιστών, για να μείνει η Ελλάς στην Ε.Ε. ή να πέσει και η Ν.Δ. είναι ο φυσικός ηγέτης αυτού του χώρου!» (29.2.2012). «Το Μνημόνιο είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να παύση το Κράτος μας να είναι σοβιετικού τύπου, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν! Αντιμνημόνιο και αποκομμουνιστικοποίηση από κοινού δεν γίνεται» (5-3-2012).
Ακόμα και μετά την εκλογή του με το νέο του κόμμα ο Α.Γ. δεν διστάζει να εκθειάσει τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις Μιχαλολιάκου και Γερμένη: «Αν δεν έλεγαν αυτά τα περί του Ολοκαυτώματος κ.λπ. και δεν είχαν ναζιστικό παρελθόν, μία χαρά τα είπαν. Δεν είδα και καμία σπουδαία διαφορά από το ΛΑΟΣ. Πάντως αν περίμεναν κάποιοι να δέρνουν και τέτοια εκεί μέσα, θα απογοητευθούν» (16.5.2012). Δέκα μέρες αργότερα συνέβη το επεισόδιο με την επίθεση Κασιδιάρη στη Α Κανέλλη και τη Ρ. Δούρου.
Η κουτουλιά του Κασιδιάρη

ΣΤΗΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» του κ. Γεωργιάδη παρελαύνουν πολλοί δηλωμένοι ή κρυφοί χρυσαυγίτες, με τους οποίους ο τότε γραμματέας του ΛΑΟΣ ανταλλάσσει επιχειρήματα. Υπάρχει και ειδικό thread (σειρά ανταλλαγής μηνυμάτων) που επιγράφεται «Χρυσή Αυγή» και στο οποίο πρωτοστατεί κάποιος που φέρει το (καθόλου κρυφό βέβαια) ψευδώνυμο Alba d' Oro.
Στις 13.3.2010, ο Γεωργιάδης απαντά σε κάποιον που τον καλεί να σχολιάσει τη Χρυσή Αυγή. Το κείμενο της απάντησής του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι αποκαλύπτει τόσο τον χαρακτήρα της δράσης της Χρυσής Αυγής όσο και τη συγγένεια που αισθανόταν ο ίδιος με την οργάνωση, παρά την αντίθεση του στις μεθόδους δράσης της:
«Θα διηγηθώ ένα περιστατικό που συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι και το οποίο επίτηδες το άφησα χωρίς δημοσιότητα. Οι κάτοικοι της Πλ. Αττικής βλέποντας ότι κυρίως ο Θάνος [Πλεύρης] κι εγώ είχαμε κατορθώσει μέσω της κοινοβουλευτικής μας δράσεως, αλλά και των τηλεοπτικών παρουσιών μας, ότι είχαμε δώσει μεγάλη δημοσιότητα στις κινητοποιήσεις του Αγ. Παντελεήμονος, οργάνωσαν μία συγκέντρωση και στην Πλατεία Αττικής. Με κάλεσαν λοιπόν οι κάτοικοι εκεί στη συγκέντρωση τους, με σκοπό να μου παραδώσουν ένα ψήφισμα, για να το καταθέσω στη Βουλή και να το κοινοποιήσω στα ΜΜΕ. Αν και το πρόγραμμα μου ήταν πάρα πολύ βαρύ, πήγα λοιπόν συνοδευόμενος από τον αστυνομικό φρουρό μου. Φθάνοντας στην πλατεία κι ενώ οι κάτοικοι ήταν συγκεντρωμένοι στο κέντρο αυτής, παρατήρησα ότι γύρω γύρω ήταν διάφοροι νεαροί της Χ.Α. Προχώρησα, αν και γνωρίζω ότι δεν είμαι καθόλου συμπαθής σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, διότι φαντάστηκα ότι εκεί ήμασταν όλοι για έναν κοινό σκοπό. Περνώντας λοιπόν από μπροστά τους, άρχισαν να με βρίζουν "Μπουμπούκε τι δουλειά έχεις εδώ...κλπ". Δεν έδωσα σημασία, έως ότου με περικύκλωσαν, ουρλιάζοντας εναντίον μου χυδαιολογίες για μένα και για τη γυναίκα μου. Οταν λοιπόν τους είπα, "αφήστε με ρε παιδιά να πάω στη συγκέντρωση να κάνω τη δουλειά μου", ένας σωματώδης νεαρός, με όψη μπράβου, μου έριξε εντελώς ξαφνικά και απρόκλητα μία κουτουλιά στο κεφάλι, προκαλώντας μου ζάλη. Ο φρουρός μου έκανε να βγάλει το όπλο του για να τον συλλάβει, αλλά κατόπιν δικής μου εντολής και διότι θεώρησα τρομερό να πάρει δημοσιότητα ένα τέτοιο γεγονός που θα έδινε επιχειρήματα στους ιδεολογικούς μας αντιπάλους, αποχώρησα, χωρίς να καταφέρω να πλησιάσω στους κατοίκους. Φεύγοντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής που ήταν εκεί, και ο οποίος είχε παρακολουθήσει το περιστατικό με ρώτησε, εάν θα ήθελα να συλλάβουν τον νεαρό. Το αρνήθηκα και έφυγα. Πράγματι, μετά από λίγη ώρα, ο Αρχηγός της Χ.Α. κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, επικοινώνησε μαζί μου, ζητώντας μου συγγνώμη, και διαβεβαιώνοντας με, ότι ό,τι έγινε ήταν εκτός γραμμής Χ.Α. και επρόκειτο για κίνηση ενός θερμοκέφαλου και το θέμα έκλεισε εκεί».
Κάποιος άλλος χρυσαυγίτης θυμίζει ότι ο Καρατζαφέρης είχε περιλάβει τέσσερα μέλη της οργάνωσης στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στις Νομαρχιακές του 2002 και η συζήτηση καταλήγει στο ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον Μεταξά, το ΛΑΟΣ ή η Χ.Α. Στις 18.3.2010 ο Γεωργιάδης γράφει: «Δράσις τύπου Χ.Α. ούτε κατεγράφη, ούτε υπήρξε από τον Ιωάννη Μεταξά. Αν λοιπόν τον θαυμάζεις δεν μπορείς να πηγαίνεις και να ρίχνεις ξύλο στις πλατείες. Ο Μεταξάς νίκησε το σύστημα εκ των έσω! Αρα σίγουρα πιο πολύ για δράση τύπου ΛΑΟΣ μου μοιάζει, παρά για Χ.Α.».
Σε άλλο σημείο ο Α.Γ. θα υποδείξει και εκείνον που του επιτέθηκε: «Ως προς τα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονος, αν δεις καλά το βίντεο μέσα στο χαμό κατεβαίνει ένας νεαρός με μαύρα γυαλιά τον οποίο κυνηγούν οι αστυνομικοί, αυτός ήταν ένας από εκείνους που μας επιτέθηκαν» (25.1.2011). «Τον Κασιδιάρη θα εννοείς», απαντά κάποιος που είδε το βίντεο [σ.σ. και πράγματι ο Κασιδιάρης είναι αυτός που υποδεικνύει ο Α.Γ.] και προσθέτει: «στέλεχος Χ.Α., παρατρεχάμενος του Νικολάκη και αρχιτσόγλανος χουλιγκάνος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια