«Καλό κουράγιο» νεοφιλελεύθεροι…

“ Οι ευρωπαϊκοί λαοί, στις ευρωεκλογές θα έχουν την μεγαλύτερη ευκαιρία, να πάρουν πίσω στα χέρια τους την Ευρώπη από τα νεοφιλελεύθερα παράσιτα και να στείλουν το μήνυμα ότι κατάλαβαν πια ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς, καθώς και τα υπόλοιπα αντίστοιχα «πολιτικά» σχήματα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι το ίδιο και το αυτό.  ”

Την επιβεβαίωση ότι το ζήτημα της λεγόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί το καλοκαίρι έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, «καρφώνοντας» για άλλη μια φορά την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία προσπαθεί εναγωνίως να βρει ένα «καλό χαρτί», προκειμένου να μπορέσει να βρει διέξοδο μέσω διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών. Πάντα βέβαια με τη χρήση ενός ψευδεπίγραφου διλήμματος, καθώς το «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη», το οποίο σκαρφίστηκε πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Στρασβούργο δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους συνομιλητές – συμμάχους του. Το «χαρτί» αυτό κάηκε εν τη γενέσει του, καθώς έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η νεοφιλελεύθερη «παρέα» της Άνγκελα Μέρκελ και των δουλικών της μόνο ως Ευρώπη δεν μπορούν να θεωρούνται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Deutsche Welle, στα πλαίσια της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός. Ο «τσάρος» της Ευρώπης, προσπάθησε μάταια να πείσει ότι οι «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα είναι αναγκαίες, δηλαδή το ξεπούλημα των πάντων σε διεθνείς «επενδυτές», αλλά ο ίδιος επιφυλάσσοντας τον ρόλο του «πειραματόζωου» μόνο για την Ελλάδα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα εφάρμοζε ποτέ ένα τέτοιο «πρόγραμμα» στη χώρα του. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μάλιστα, διατράνωσε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα ήταν το επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, προσπαθώντας, μάταια βέβαια, να πείσει όχι τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό για το έγκλημα, το οποίο συντελείται στην Ελλάδα και την έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά και σε στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.

Με λίγα λόγια, οι «εταίροι» - δανειστές με τη βοήθεια των ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων και ειδικά με την τελευταία, την κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί αρκετές δεκαετίες για να την ξεχάσει. Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός άλλωστε με περισσή ωμότητα, είπε από το κέντρο των αποφάσεων στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα με συντονισμένες προσπάθειες των Ευρωπαίων έχασε σε βιοτικό επίπεδο περισσότερο από κάθε άλλο λαό μετά τη λήξη του Β’ ΠΠ. Μετά από μια τέτοια πρωτοφανή ανοχή ελληνικής κυβέρνησης, σε ξένα συμφέροντα, τα οποία καλύπτονται με έναν «ευρωπαϊκό» μανδύα, καθώς έχουν καταλάβει αξιώματα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, είναι φυσιολογικό να βγαίνουν ανά διαστήματα απίθανοι τύποι όπως ο Όλι Ρεν, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ζοζέ Μανουελ Μπαρόζο και άλλοι και να «καρφώνουν» την Ελλάδα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί σιτίζονται ή για την ακρίβεια βγάζουν το παντεσπάνι τους, αμειβόμενοι με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Σε αυτά τα πλαίσια, είναι «φυσιολογικό» να βγαίνουν και στην Ελλάδα αρκετοί θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, της πλέον δηλαδή παρασιτικής «οικονομικής θεώρησης» των πραγμάτων, κρατικοδίαιτοι, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων και να «εκτοξεύουν» απίστευτα «μαργαριτάρια», όπως το τελευταίο που βγήκε από το ΚΕΠΕ, το οποίο είναι της αντίληψης του να μην πληρώνονται οι νέοι ως 29 ετών από τους «επιχειρηματίες» - «επενδυτές», ξένους και ντόπιους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια. Οι άνθρωποι αυτοί προφανώς λειτουργούν ως «λαγοί» και θεωρούν ότι με τέτοιες «τροϊκανές» προτάσεις μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Βέβαια δεν είναι αυτός ο στόχος τους. Το θέμα έγκειται στο πως περισσότερα ακόμα νεοφιλελεύθερα παράσιτα, ντόπια και ξένα, θα διεισδύσουν και θα αποτελειώσουν ολοκληρωτικά τη χώρα. Αν αυτό συμβεί στο «πειραματόζωο», τότε τα πράγματα για τα διεθνή αρπακτικά και τα νεοφιλελεύθερα παράσιτα θα είναι πολύ εύκολα και για την άλωση της υπόλοιπης Ευρώπης.

Κοντολογίς, τα σκοτεινά σχέδια της «παρέας» της Άνγκελα Μέρκελ, τα οποία είχαν εξυφανθεί πριν από 20 χρόνια, μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και ακόμα και δυνάμεις που βρίσκονται έξω από την Ευρώπη, δεν θα μπορέσουν να τα ματαιώσουν, από την στιγμή που οι ίδιοι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν αντιδράσουν συνειδητά και οργανωμένα. Αυτή η ευκαιρία υπάρχει, καθώς πάντοτε σε έναν αγώνα παρουσιάζονται ευκαιρίες ακόμα και στον πιο αδύναμο «παίκτη» ή τουλάχιστον αυτόν που «στα χαρτιά» φαίνεται ως αδύναμος. Η ευκαιρία αυτή είναι οι ευρωπαϊκές κάλπες στα τέλη της Άνοιξης. Τότε οι Ευρωπαίοι πολίτες, θα έχουν την μεγαλύτερη ευκαιρία, να πάρουν πίσω στα χέρια τους την Ευρώπη από τα νεοφιλελεύθερα παράσιτα και να στείλουν το μήνυμα ότι κατάλαβαν πια ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς, καθώς και τα υπόλοιπα αντίστοιχα «πολιτικά» σχήματα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι το ίδιο και το αυτό.

Τότε, ίσως γίνει πράξη και αυτό που είχε πει ο Έλληνας αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν. «Αν δεν σταματήσετε, θα σας πούμε εμείς σύντομα καλό κουράγιο». Έφτασε πλέον η ώρα. Καιρός ήταν…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια