Σίγουρη η στήριξη από τη Ν.Δ σε Παυλίδη - Τι θα κάνει ο Γιαννακίδης;

Ετοιμάζει η Ν.Δ τους υποψήφιους περιφερειάρχες που θα στηρίξει στις εκλογές του Μαϊου , και θα είναι αποκλειστικά δικά της στελέχη, δεν θα υπάρξουν στηρίξεις σε στελέχη του εταίρου στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δηλαδή.
Για την Περιφέρεια ΑΜ&Θ θεωρείτε σίγουρη η στήριξη και πάλι στον Γιώργο Παυλίδη ο οποίος ήταν ο εκλεκτός της Ν.Δ και στις εκλογές του 2010 και τώρα ασκεί τα καθήκοντα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η στήριξη των Κώστα Μπακογιάννη για τη Στερεά Ελλάδα, Χριστιάνας Καλογήρου για το Βόρειο Αιγαίο, Σεραφείμ Τσόκα για την περιφέρεια Κρήτης, Γιώργου Παυλίδη για την Αν. Μακεδονία και Θράκη και, πιθανότατα, του Γιώργου Παπαναστασίου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο σημερινός περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης μένει μόνο με την στήριξη του σχεδόν διαλυμένου  ΠΑΣΟΚ , κάτι που τον καθιστά αδύναμο. Σε τελευταίες του δηλώσεις ο κ. Γιαννακίδης είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα κόμματα και πως είναι έξω απ'αυτά, πόσο όμως αυτό μπορεί να γίνει πιστευτό  από τους πολίτες αφού εκλέχθηκε με την στήριξη του πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ το 2010; Μπορεί ο νυν περιφερειάρχης να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο μόνο με την στήριξη του κόμματος του "κρυφα", και να κατέβει ως ανεξάρτητος στις εκλογές; ίσως είναι αρκετά δύσκολο. Η προσπάθεια που θα κάνει ο κ. Γιαννακίδης θα είναι να βάλει επικεφαλής αντιπεριφερειάρχες στις περιφερειακές ενότητες στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ για να πείσει έτσι για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του, μένει να το δούμε.
Βέβαια και ο κ Παυλίδης διακηρύσσει  ότι είναι ανεξάρτητος όπως κάνουν όλοι οι "κυβερνητικοί" το τελευταίο διάστημα αφου τα κόμματα τους είναι αποδυναμωμένα και αναμένεται να δεχθούν την έντονη αποδοκιμασία των πολιτών.
Θα περιμένουμε να δούμε και τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά  και ίσως είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης , μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περιφέρεια ΑΜ&Θ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια