Ζόφος…

“ Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εκ του θεσμικού του ρόλου, δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του μπροστά στις αναπόφευκτες πολιτικές εξελίξεις, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από τους βουλευτές του ή τα λοιπά κομματικά στελέχη να μη λειτουργούν ως ένα είδος «μονταζιέρας». ”
Του Κώστα Καπνίση
Με μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο άκουσμα των νέων δημοσκοπικών ευρημάτων, τα οποία καταβαραθρώνουν το κόμμα του και τον κυβερνητικό του εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, σε ολόκληρη την Αττική. Πέρα όμως από όλα αυτά, ο πρωθυπουργός, αρχίζει πλέον να συνειδητοποιεί ότι δεν του βγαίνει τίποτε, σχετικά και με τις μέχρι τώρα συνεργασίες του με τους «εταίρους». Άλλωστε οι ευρωπαϊκές εκλογές πλησιάζουν και κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να ασχοληθεί με μια κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι κάνει ότι της λένε οι εταίροι, χωρίς μάλιστα να λέει και πουθενά όχι ή έστω να ψελλίζει μια δική της πρόταση, η οποία είναι υπέρ των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων.

Η πολιτική κατρακύλα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου όχι μόνο δεν έχει σταματημό, αλλά απειλεί να πάρει μαζί της στον πάτο και την χώρα. Το ότι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα συντριβούν στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι κάτι που δεν μπορούν να αποκρύψουν πια οι κυβερνώντες, οποιοδήποτε επικοινωνιακό τέχνασμα και αν μετέλθουν. Όταν βέβαια ένας ολόκληρος πρωθυπουργός, πέφτει στο επίπεδο να μιλά σε βουλευτές του, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού, για «καφενεία» και «χειροβομβίδες» κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας για το πόσο επικίνδυνη είναι τούτη η συγκυβέρνηση. Όταν βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς, εκ του θεσμικού του ρόλου, δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του μπροστά στις αναπόφευκτες πολιτικές εξελίξεις, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από τους βουλευτές του ή τα λοιπά κομματικά στελέχη να μη λειτουργούν ως ένα είδος «μονταζιέρας».

Αμέσως μετά τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά στους βουλευτές του, αναθάρρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρώην τηλεσταρ «ψυχαγωγικών» show, Σίμος Κεδίκογλου. Τόλμησε να πει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό γυρίζει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, προσπαθώντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας και να πείσει ότι δεν είναι ολόκληρη η χώρα αντίγραφο των κομμάτων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των αντιλήψεων – πρακτικών τους, κάνει παρέα και στηρίζεται από «περιθωριακούς». Για την ακρίβεια, ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολλανδία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα είναι γνωστοί. Ανάμεσά τους ακόμα και τα κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου. Αυτό, όμως, που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα καταψήφισαν στην ολλανδική Βουλή τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερο επιχείρημα ότι "σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στο χρέος δεν της δίνεις μια νέα πιστωτική κάρτα"».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο, με τον Σίμο Κεδίκογλου να συνεχίζει απευθυνόμενος δήθεν προς τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λέγοντας ότι «Εκτός Ευρώπης, απομονωμένη, με συμμάχους μόνον ακραίους και περιθωριακούς;». Ο πρώην τηλεσταρ, νόμισε πιθανότατα ότι με τέτοιου επιπέδου διαπιστώσεις σχετικά με το ταξίδι στην Ολλανδία ή «ερωτήσεις» σχετικά με το πως ονειρεύεται η επόμενη κυβέρνηση του τόπου την Ελλάδα , θα κερδίσει επικοινωνιακές εντυπώσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και ο Σίμος Κεδίκογλου θα μπορούσαν να ανατρέξουν σε ιστορικά βιβλία και ντοκουμέντα της εποχής για να αναζητήσουν τις ευθύνες για την όντως αιματοβαμμένη Κύπρο. Θα μπορούσαν επίσης να ανατρέξουν και στην αιτιολόγηση της καταψήφισης της δανειακής «βοήθειας» από το ολλανδικό κόμμα, το οποίο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Συμπερασματικά, θα μπορούσαν να βρουν τα πραγματικά περιθωριακά στοιχεία, τα οποία βλάπτουν τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντας της Ελλάδας σε «γαλάζιες μονταζιέρες», σε κόμματα τα οποία κυβέρνησαν τόσα χρόνια και συγκάλυψαν σκάνδαλα, σε εκείνους που σήκωσαν το χέρι και ψήφισαν «ΝΑΙ σε όλα», βάζοντας την χώρα σε πραγματική εθνική περιπέτεια, σε εκείνους που έκαναν ότι πρόσταξε η «αυτοκράτειρα» Άνγκελα Μέρκελ και η λοιπή νεοφιλελεύθερη «παρέα» της. Αν γίνουν όλα αυτά και συνδυαστούν σε έναν λογικό ειρμό σκέψης, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ποιος υπηρετεί και ποιος όχι τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα. Όπως και να έχει, τις αποφάσεις θα κληθεί σύντομα να τις πάρει ο ελληνικός λαός…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια