Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζητάει από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το νοσοκομείο της πόλης

Αγαπητέ Δήμαρχε,


Έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψή μου κατά την περίοδο των εορτών στην περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα την πόλη του Διδυμοτείχου, διαπίστωσα εκ νέου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αναφορικά με τις παροχές των υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Πρωταρχικό ρόλο στα προβλήματα αυτά έχει διαδραματίσει η υποβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η συγχώνευση του νοσοκομείου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου έχει ως απόρροια την υπολειτουργία του και τη γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται. Πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Διδυμοτείχου αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η υποχρηματοδότησή του έχει ως αποτέλεσμα ελλείψεις και σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά.


Σε πρόσφατες ερωτήσεις μου προς τον Υπουργό Υγείας τους τελευταίους τρεις μήνες, έχω επανειλημμένως θέσει το θέμα της διοικητικής και οργανωτικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβα ήταν καθ’ όλα αρνητικές. Παρόμοια αιτήματα έχουν εκφραστεί και για τα Γενικά νοσοκομεία της Λήμνου και της Ικαρίας (βρίσκονται σε καθεστώς διασύνδεσης με τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Σάμου αντίστοιχα), έτσι ώστε οι κάτοικοι των ακριτικών αυτών νησιωτικών περιοχών να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Ο Νομός Έβρου διακρίνεται για τις ιδιαιτερότητές του, και ειδικότερα για τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα απόμακρα χωριά του βορείου Έβρου από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως την Αλεξανδρούπολη. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την προσβασιμότητα και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη. Σε συνδυασμό, λοιπόν, και με τις περικοπές και τα πρόσφατα επαχθή μέτρα που έρχονται να πλήξουν τη δημόσια υγεία, κρίνεται απαραίτητο να απεγκλωβιστεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου από το καθεστώς διασύνδεσης και να επανακτήσει την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ του σε επίπεδο προμηθειών, προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.


Σας καλώ κ. Δήμαρχε, όπως προβείτε στη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των θεσμικών φορέων του νομού έτσι ώστε να ασκηθούν  πιέσεις προς την κεντρική ηγεσία, και με ενωμένες δυνάμεις να κατορθώσουμε να διεκδικήσουμε την αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου προς το συμφέρον των κατοίκων του βορείου Έβρου.


Με εκτίμηση,


Ουζουνίδης Δ. Μαρίνος
Βουλευτής Ν. Έβρου-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια