Στο Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρας

Την πρόθεσή του να αποτραβηχτεί στο Άγιο Όρος με απώτερο σκοπό να γίνει μοναχός ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας ξαφνιάζοντας τους Έλληνες ψηφοφόρους του αλλά και πολιτικούς κύκλους του εξωτερικού. Η απόφασή του σχετίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που τον καλούσε να αποκαλύψει τα θρησκευτικά του πιστεύω.
«Ποτέ δεν είχα πνευματικές αναζητήσεις» σημειώνει στην επιστολή που έστειλε στους συναδέρφους του το μεσημέρι συνεχίζοντας: «όμως η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με έκανε για πρώτη φορά να σκεφτώ τη θέση μου μπροστά στο Θεό. Δεν είμαι έτοιμος να κυβερνήσω το λαό μου αν δε μάθω κι εγώ να μιλώ με το Θεό». Η επιστολή αναφέρεται ασφαλώς στις ιδιωτικές συζητήσεις που έχει συχνά ο πρωθυπουργός με το Θεό αλλά και με την Παναγία σχετικά με την πορεία του έθνους, ένα προνόμιο που έως τώρα κατείχε μόνο ο Μωυσής.
«Αν ένας τόσο έξυπνος και αποτελεσματικός πολιτικός πιστεύει στο Θεό τότε πρέπει να υπάρχει Θεός» συνεχίζει η επιστολή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλωστε ο Θεός έχει βοηθήσει τόσο πολύ τη χώρα και τους κατοίκους της τα τελευταία χρόνια. Το ότι η χώρα επέζησε τη διακυβέρνηση Καραμανλή από το 2004 ως το 2009 είναι ένα σύγχρονο θαύμα».
Η προχθεσινή ανακοίνωση δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα ωστόσο ο σκοπός της Νέας Δημοκρατίας επιτελέστηκε έστω και ανορθόδοξα αφού πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εκτός πολιτικής σκηνής. Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως νέος Μεσσίας σημειώνουν μιλώντας στο Μπλομπ κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έναντι ανακοίνωσης αρκέστηκε στο να δείρει πέντε δημοσιογράφους.
Στο μεταξύ φήμες οργιάζουν για το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ως επικρατέστερο υποψήφιο τον Πέτρο Τατσόπουλο με ένα σενάριο να τον χρίζει πρόεδρο του κόμματος από Δευτέρα ως Πέμπτη οπότε και θα αποπέμπεται λόγω της συμπεριφοράς του και θα ξανα-αναλαμβάνει τη θέση του την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια