Ψάχνουν διέξοδο με ανασχηματισμό

“ Η ετοιμόρροπη κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να ξεφύγει από το πολιτικό αδιέξοδο και να κερδίσει έστω και λίγες ημέρες μέχρι την επικείμενη εκλογική της συντριβή.  ”
Σκέψεις για ανασχηματισμό φαίνεται πως υπάρχουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς η ετοιμόρροπη κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να ξεφύγει από το πολιτικό αδιέξοδο και να κερδίσει έστω και λίγες ημέρες μέχρι την εκλογική συντριβή της ώστε να ολοκληρώσει τόσο κάποιες από τις τελευταίες της καταστροφικές της κινήσεις (εργασιακά, φορολογικά κ.τ.λ) όσο και κάποια τελευταία deals.

Ένας πιθανός ανασχηματισμός βέβαια σε αυτή τη χρονική στιγμή καθόλου δεν αλλάζει ούτε την δημοσκοπική κατάρρευση των κυβερνώντων κομμάτων, αλλά κυρίως δεν θα φέρει καμία αλλαγή στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στα τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα.

Αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο φανερό από το γεγονός ότι ακόμη και αν υπήρχαν σκέψεις για αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα, υπουργού στο πλέον σημαντικό υπουργείο που καθορίζει την κατεύθυνση των υπολοίπων υπουργείων και γενικώς της κυβέρνησης, αυτό δεν θα ήταν δυνατό, με δεδομένο ότι υπάρχουν πιέσεις εντός, αλλά κυρίως εκτός συνόρων που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη θέση αυτή του κ. Στουρνάρα.

Επομένως, ένας τέτοιος ανασχηματισμός θα ήταν «για τα μάτια του κόσμου» και θα αποτελούσε ουσιαστικά αλλαγή «φιγούρων» στο «κυβερνητικό κουκλοθέατρο».

Από την άλλη, υπάρχουν «φωνές» πως ο αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητά να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβερνητική σύνθεση κάτι που είναι πιθανό ο πανικόβλητος Αντώνης Σαμαράς να θελήσει να ικανοποιήσει καθώς χρειάζεται «πάση θυσία» την στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στους επόμενους εφιαλτικούς, για αυτόν, μήνες.


Είναι βέβαιο πάντως πως μία ανούσια κίνηση όπως αυτή του ανασχηματισμού την τρέχουσα περίοδο θα επιβεβαιώσει τον πανικό και το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια