Δήλωση - Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταμάτη Γκατζίδη στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας

Αγαπητοί φίλοι

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εύχεται σε όλους σας  με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων  δύναμη και κουράγιο γιατί αυτά σίγουρα θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα  συναντήσουμε μπροστά μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι θα πορευτούμε μέσα σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον.  Δεν τρέφουμε αυταπάτες.  Ξέρουμε  ότι το πολιτικό, κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.
Με την πολιτική τους ΕΕ και κυβέρνηση  προσπαθούν  να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους με την δραματική μείωση των δικαιωμάτων τους για  να διευκολύνουν  έτσι την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , του κεφαλαίου . Τους ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις και νέα κέρδη και σε τομείς  λειτουργιών των Δήμων,   όπως η διαχείριση των απορριμμάτων , του νερού , η  εκμετάλλευση δημόσιων χώρων κ.λ.π  
Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική καλούνται να υλοποιήσουν και οι Δήμοι. Το επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες εξελίξεις.  Το ανύπαρκτο Τεχνικό Πρόγραμμα που πρόσφατα ψήφισε  το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο  ύψους  μόνο 770.000 ευρώ . Ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός  του 2015,  που με οδηγίες της Κυβέρνησης προετοίμασαν οι υπηρεσίες του Δήμου .  Τα πρόσθετα προβλήματα που έχουμε στους Παιδικούς Σταθμούς.  Οι 340.000 Ευρώ ΕΝΦΙΑ που ήρθε στο λογαριασμό του Δήμου .

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτήν την κατάσταση για μας  η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η αντίσταση σ’ αυτήν την πορεία είναι μονόδρομος  Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα οι δημοτικές αρχές που θα κάνουν  απλή διαχείριση της φτώχιας.   

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  θα συνεχίσουμε:
  • Να διεκδικούμε την επιστροφή στους ΟΤΑ των πόρων που παρακρατήθηκαν.
  • Να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους.
  • Να διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές , πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής - αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Να αντιστεκόμαστε  στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες των Δήμων.
  • Να  είμαστε  στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής μας.
  • Να  βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας  η λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του "Καλλικράτη". Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια