Το «δράμα» του Γιακουμάτου με το «κωλόσπιτο» στη Μύκονο

Με πήρανε τα κλάματα πρωί πρωί παρακολουθώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη και της Ράνιας Τζίμα στο MEGA να ξετυλίγεται το κουβάρι του «δράματος» που ζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας
Ο κ. Γιακουμάτος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή για το θέμα των ημερών, τον ΕΝΦΙΑ. Στην αρχή τα όσα είπε για τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη μου προκάλεσαν ένα μούδιασμα, έναν αιφνιδιασμό, να μην πω και ενοχές αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας τον παρουσίαζε ως «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ο οποίος όπως μας είπε χαρακτηριστικά άφησε ένα σωρό λεφτά στην Αμερική από την προηγούμενη δουλειά του για να έρθει εδώ και να δεχθεί να θυσιαστεί στο βωμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης του τόπου, μέρος της οποίας βέβαια είναι και ο ΕΝΦΙΑ.
Η αλλαγή των συναισθημάτων ωστόσο έμελλε να είναι καταιγιστική. Γιατί μετά τον αιφνιδιασμό και τη ντροπή που ένιωσα για όλα όσα καταλόγιζα έως σήμερα-χωρίς να γνωρίζω ο αδαής-στον κ. Χαρδούβελη, στη συνέχεια ο αγαπητός κ. Γιακουμάτος «εξομολογήθηκε» δημοσίως το πρόβλημά του.
Ποιο είναι αυτό; Το σπίτι του στη Μύκονο. Για το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά:«Κι εγώ έχω ένα κωλόσπιτο στη Μύκονο και το έχω βάλει αγγελία σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου και δεν μπορώ να το πουλήσω».
Έψαξα για χαρτομάντιλα γύρω μου...Τίποτα. Καθότι συνήθως είναι χειμερινό αξεσουάρ δεν είχα στο σπίτι. Σηκώθηκα να βρω έστω μια χαρτοπετσέτα, κάτι. Αλλά τότε άκουσα τον συνάδελφο Δημήτρη Τάκη να τον ρωτά: «Εσάς πόσο σας ήρθε ο ΕΝΦΙΑ κ. υπουργέ;» Για να απαντήσει ο κ. Γιακουμάτος:«700 ευρώ».
Φρέναρα, αποσβολώθηκα. Είναι δυνατόν; Και πολλά είναι σκέφτηκα. Τι είναι δηλαδή ο υπουργός με τη βίλα με την πισίνα στην Άνω Μερά της Μυκόνου; Τι τον πέρασαν; Για τον ζάπλουτο φορολογούμενο συνταξιούχο του ΟΓΑ από το ορεινό χωριό της Παλαιοχώρας Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου που «δικαίως» κλήθηκε να πληρώσει φόρο 4.782,33 ευρώ;
Τι είναι ο υπουργός και πληρώνει τέτοιο «τίμημα»; Ο «μεγιστάνας» φορολογούμενος από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων όπου η εφορία υπολογίζει την αντικειμενική αξία των επτά στρεμμάτων στα οποία σπέρνει σιτάρι στα 815.569,60 ευρώ.
Τι είναι ο υπουργός κ. Χαρδούβελη που σας πλέκει και το εγκώμιο; Ο φορολογούμενος από τους Γόμφους Τρικάλων που καλείται «δικαίως» να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3.900 ευρώ για ένα στρέμμα οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται μια αγροικία 50 τ.μ;
Τι είναι δηλαδή ο υπουργός; Ένα σπίτι 250 τ.μ. έχει στην «άσημη» Μύκονο με πέντε υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και τζάκι. Το οποίο «κωλόσπιτο» προσπαθεί επί ματαίω από τον Φεβρουάριο του 2013 να το πουλήσει στην τιμή των 1.500.000 ευρώ και δεν μπορεί.
Άρα δικαίως φώναζε και ο ίδιος ο κ. Γιακουμάτος σε προχθεσινή του συνέντευξη όταν δήλωνε ότι «θα χαστούκιζε αυτόν που έκανε τα λάθη».
Μέχρι πάντως να βρεθεί ο υπεύθυνος για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, ο δικός μας σβέρκος έχει κοκκινίσει από τις φορολογικές «σφαλιάρες» και οι πραγματικές «Ιφιγένειες» είναι οι πολίτες που βάλανε το κεφάλι τους στο ντορβά για να ξαναγεμίσουν με όποιον τρόπο τα άδεια κρατικά ταμεία που λεηλατήθηκαν δεκαετίες από κάθε χρώματος και «ιδεολογικού» ενδύματος λαμόγια...
koolnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια