Αντιδράσεις από ρύθμιση που προβλέπει ότι οι βουλευτές θα δικάζονται όπως οι υπουργοί

Με «παρεμβολή» Δικαστικού Συμβουλίου και όχι πια από την τακτική Δικαιοσύνη, θα δικάζονται βουλευτές που παραπέμπονται σύμφωνα με το άρθρο 19 του νόμου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, ο οποίος συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με απλά λόγια οι βουλευτές θα δικάζονται όπως οι υπουργοί, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ αντισυνταγματική κρίνει την ρύθμιση η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.
«Ποιος είχε την φαεινή ιδέα; Δεν πρέπει να είναι νομικός αυτός», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της διάταξης, που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.
Η διάταξη ορίζει πως ό,τι ισχύει για την ποινική δίωξη των υπουργών για αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα ισχύει και για την δίωξη βουλευτών και συγκεκριμένα πως το δικαστικό συμβούλιο «είναι αρμόδιο να γνωμοδοτεί θετικά ή αποφατικά για την παραπομπή τους στο Δικαστήριο. Την εισήγησή του αυτή διαβιβάζει αμελλητί στη Βουλή, η οποία υποχρεούται κατά τη λήψη της απόφασής της να επικουρείται από το ως άνω δικαστικό συμβούλιο».
http://ysterografa.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια