Ν. Νικολόπουλος: «Η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει την βαριά ευθύνη να δώσει τις απαντήσεις».

Ερωτώμενος σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή Π. Χαικάλη, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:
«Εξαιτίας του γεγονότος ότι πρωταρχικός θεμέλιος λίθος του Συντάγματος και σκληρός πυρήνας αυτού είναι το άρθρο 1, κατά το οποίο η προάσπιση με κάθε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας ως βασικής συνισταμένης  του πολιτεύματος και της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αποτελεί ύψιστο πρόταγμα του Πολιτεύματός μας η προστασία των άνω Αρχών.
Για τον λόγο αυτό η ποινική τιμωρία κάθε πράξης, ή παράλειψης, που σκοπό έχει την παραβίαση των πιο πάνω Αρχών, θα πρέπει να τιμωρείται άμεσα και ούτω η ποινική δίωξη για τέτοια εκλήματα και η απόδειξη αυτών να διευκολύνεται και στα πλαίσια αυτής της αποδεικτικής διαδικασίας ΔΕΝ είναι ανεκτό από τη συνταγματική έννομη τάξη η προβολή εμποδίων με βάση την μη παραβίαση άλλων υποδεέστερων συνταγματικών δικαιωμάτων, ως είναι αυτό του απορρήτου επιστολών και επικοινωνιών, όπως έχει σχετικώς κρίνει ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αρ. 653/2013 Απόφασή του.
Με αφορμή την απόπειρα και στην βάση όλων των παραπάνω είναι ανάγκη να ληφθεί ΑΜΕΣΗ νομοθετική μέριμνα, ώστε με απλό νόμο να προστατευτεί το ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ δικαίωμα ΓΝΩΜΗΣ και ΨΗΦΟΥ του Βουλευτή. Για τους λόγους αυτούς οι ΑΝΕΛ, το Χριστιανοδημορκατικό Κόμμα και το Άρμα Πολιτών  καταθέσαμε σχετική τροπολογία και θα συζητηθεί σήμερα.
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο περιστήλιο της Βουλής προς τους Κοινοβουλευτικούς και συνέχισε :
«Για μία ακόμα φορά στα ζοφερά χρόνια που ζούμε, η Δικαιοσύνη αποτελεί το ύστατο καταφύγιο του λαού, του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της δημοκρατίας.
Όσα είδε και άκουσε όλος ο λαός, αποδεικνύουν περίτρανα ότι διάφοροι γύπες περιτριγυρίζουν αυτή την χώρα και επιχειρούν να καθορίσουν τις εξελίξεις.
Πώς, γιατί, για λογαριασμό ποιών και με ποιόν απώτερο στόχο, άραγε; Η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει την βαριά ευθύνη να δώσει τις απαντήσεις.

Και οι Έλληνες πολιτικοί που ακόμα στέκουν όρθιοι και αδέσμευτοι, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και κομματική τους υπόσταση, οφείλουν να θωρακίσουν το κοινοβούλιο και τους θεσμούς, αναγνωρίζοντας πως οι εξελίξεις είναι τέτοιες που η μόνη διέξοδος είναι αυτή που η ίδια η Δημοκρατία επιτάσσει: Ο λαός να μιλήσει!» 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια