Οι αφελείς θεωρίες περί “παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ”


Το τελευταίο διάστημα, από διάφορους… απρόσωπους “κύκλους” διακινείται η ρητορική μιας επιχειρηματολογίας περί “παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ”, που θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να κεφαλαιοποιήσει το… μπάχαλο που εκτιμάται ότι θα συμβεί στη χώρα επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.
Τα σενάρια αυτά είναι αρκούντως πολιτικά επικίνδυνα για την Κεντροδεξιά, αλλά και για τη χώρα, ενώ επιβεβαιώνουν ότι στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης σεργιανίζουν ακόμη… αφελείς εισηγήσεις, αντίστοιχες εκείνων που έσπρωχναν πριν από μερικούς μήνες τον Αντώνη Σαμαρά σε συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, με τον Πρωθυπουργό ωστόσο να μην… την πατάει, και να διασώζει έτσι την Παράταξη από ένα κάζο που θα είχε μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Θεωρίες περί “πολιτικών παρενθέσεων” είχαν διατυπωθεί και άλλες φορές στο σύγχρονο πολιτικό παρελθόν της χώρας, χωρίς φυσικά ποτέ να επιβεβαιωθούν, για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι όσοι τις υιοθετούσαν και τις προπαγάνδιζαν, είχαν αποδείξει με σειρά πρωτοβουλιών και εισηγήσεών τους ότι βρίσκονται πολύ μακριά από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα του τόπου.
Ακόμη και ο Κώστας Λαλιώτης, που προφανώς είχε ένα άλλο επίπεδο αντίληψης της πολιτικής πραγματικότητας από κορυφαίους συμβούλους πολιτικών ηγετών και πρωθυπουργών των τελευταίων ετών, είχε… αυτοπαραμυθιαστεί, πιστεύοντας ότι το 2004 η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “δεξιά παρένθεση”, και το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στην εξουσία το 2005, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τη συνέχεια φυσικά τη γνωρίζουμε όλοι, και έχει μεταξύ άλλων την εξήγησή της στο γεγονός ότι τέτοιου είδους αφελή σενάρια, πολύ περισσότερο όταν μετατρέπονται σε… διαρροές, προκαλούν εκνευρισμό και οργή σε μια κοινωνία η οποία μάλλον δεν βλέπει θετικά την εκάστοτε κυβέρνηση. Και έτσι, μια νίκη της εκάστοτε αντιπολίτευσης, προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, ακριβώς λόγω… πείσματος της κοινωνίας να εκθέσει τους εμπνευστές τέτοιων σεναρίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια