Μεταναστευτικό: Μείζον θέμα Εθνικής Ασφάλειας

Χρυσούλα Γιαταγάνα 
Οπωσδήποτε συμφωνούμε ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι. Χρήζουν βοήθειας και αντιμετώπισης με ευαισθησία μιας και οι Έλληνες είμαστε έθνος μεταναστών.
Όμως χρειάζεται να δούμε κατάματα ορισμένες αλήθειες.
Δεν είναι όλοι οι μετανάστες διωγμένοι από τις χώρες τους λόγω πολέμων ή πολιτικών φρονημάτων. Ανάμεσά τους βρίσκονται χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες. Άνθρωποι που ζητάνε απλώς μια καλύτερη ζωή. Βρίσκονται και ποινικοί. Άνθρωποι που φεύγουν από τις χώρες τους για να αποφύγουν ποινικές διώξεις γιατί έχουν τελέσει ήδη ποινικά αδικήματα και θέλουν να αποφύγουν την τιμωρία τους. Βρίσκονται ενδεχομένως και τρομοκράτες.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, είτε κάποιοι είναι πολιτικοί πρόσφυγες, πρόσφυγες πολέμου, οικονομικοί μετανάστες, φυγόδικοι ποινικοί ή τρομοκράτες,  όταν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν παγιδευμένοι στην Ελλάδα, χωρίς στέγη-τροφή και χρήματα θα αναζητήσουν τρόπους επιβίωσης. Έτσι αυξάνεται το παραεμπόριο, η μαύρη εργασία (σε συνθήκες δουλείας), οι καταλήψεις κτηρίων, η πορνεία, οι κλοπές, το εμπόριο όπλων-ναρκωτικών, ενδεχομένως και πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.
Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον μετανάστη-πρόσφυγα από τον εισαγόμενο κακοποιό, είτε (το σημαντικότερο τη τουριστική περίοδο) από τον νόμιμο τουρίστα, ευπρόσδεκτο πελάτη της τουριστικής μας βιομηχανίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας είναι ο Τουρισμός.
Η θέση της Αναπλ. Υπουργού Μετανάστευσης κ. Χριστοδουλοπούλου, ότι κάποιοι έρχονται και μετά εξαφανίζονται αντίκειται και στη στοιχειώδη λογική. Θίγει μάλιστα και το θεμέλιο της συζήτησης, ότι δηλαδή μιλάμε για ανθρώπινα όντα, όχι για κουνούπια που εξαφανίζονται.

Αντιθέτως με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη οι απόψεις του Αναπλ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση ότι το θέμα είναι πρωτίστως πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας και θα πρέπει να εξετασθούν με μεγάλη σοβαρότητα οι συνέπειες που θα έχουν οι ενέργειες της σημερινής Συγκυβέρνησης σε βάθος χρόνου ώστε να μη δημιουργήσουν τεράστια Εθνικά προβλήματα.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί με μεγάλη σοβαρότητα και στη βάση των απόψεων που θέτει ο κ. Πανούσης αλλά και της ανησυχίας που εκπέμπουν οι Έλληνες πολίτες.
Προτρέπω λοιπόν τους βουλευτές των κομμάτων της Συγκυβέρνησης να βγουν στους δρόμους, στις Περιφέρειες τους και να ρωτούν τους πολίτες τις απόψεις τους επί της αντιμετωπίσεως του συγκεκριμένου  θέματος και να τις μεταφέρουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες όπως ακριβώς τις ακούνε και όχι κατά το δοκούν.



Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
τ.Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια