Πάνος Σκουρολιάκος:η εποχή του μαύρου τελείωσε, η νέα εποχή μιας δημόσια ραδιοτηλεόρασης ελεύθερης και δημοκρατικής αρχίζει.

Ομιλία του Βουλευτή Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ.
 Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την Ομιλία του ξεκαθαρίζοντας ή ΕΡΤ που θα επαναλειτουργήσει δεν θα πρέπει να κουβαλά τις παθογένειες του παρελθόντος. Δηλαδή μια ΕΡΤ που δεν θα χρειάζονται ήρωες δημοσιογράφοι για να μεταφέρουν την αλήθεια στις ειδήσεις και όπου δεν θα χρειάζεται να είναι κάποιος σε μια κομματική λίστα για να βρει δουλειά.
 Επισήμαινε ακόμα πως σ’ αυτό συμφώνησαν όλες οι πτέρυγες του Κοινοβουλίου ακόμα και αυτές που έχουν τις ευθύνες για την παρακμή της (το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που εναλλάσσονταν στην εξουσία τα τελευταία σαράντα χρόνια).
 Συνέχισε λέγοντας που το μαύρο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 πέρα από ένα σοβαρό τραύμα στην Δημοκρατία, ήταν το αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ.   που είχε αρχίσει από το 1990 από την τότε Κυβέρνηση Μητσοτάκη  με την συστηματική υποβάθμισής της ΕΡΤ, με ότι αυτό σήμαινε στον ανταγωνισμό της στην τηλεοπτική αγορά και ολοκληρώθηκε είκοσι τρία  χρόνια αργότερα με το άθλιο μαύρο στην οθόνη την ίδια στιγμή που έπρεπε να διευθετηθεί το ψηφιακό τοπίο.
 Επίσης ανέφερε  ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο Πολιτισμός θα επιτελέσει σπουδαίο έργο στην καλλιέργεια του κοινού, μέσα από την ψυχαγωγία που τιμά και τις δύο έννοιες του όρου. Δηλαδή μια δημόσια ραδιοτηλεόραση όπου  η είδηση, η τέχνη, και η γνώση θα είναι δημοκρατικό διακαίομαι.

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε πως η εποχή του μαύρου τελείωσε, η νέα εποχή μιας δημόσια ραδιοτηλεόρασης ελεύθερης και δημοκρατικής αρχίζει.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την ομιλία του βουλευτή https://www.youtube.com/watch?v=T6jE-dECCYk&feature=youtu.be

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια