Η (αγωνιώδης) προσπάθεια του Βενιζέλου να παραμείνει αρχηγός…

Από το Μνημόνιο του 2010 μέχρι και σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο απόλυτος πολιτικός survivor. Και εκείνος που προσωποποίησε, περισσότερο από κάθε άλλον, την εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ως αντιπρόεδρος πολλών πρωθυπουργών και… κυβερνήσεων, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσέ το όνομά του με ακραία και αντιλαϊκά μέτρα, που ανέτρεψαν με δραματικό τρόπο την αυτονόητη καθημερινότητα των Ελλήνων.

Κάτι φυσικά που πλήρωσε, καθώς είναι σταθερά ο δεύτερος πιο αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, λίγο πιο κάτω από τον Αντώνη Σαμαρά, εταίρο του στην κυβέρνηση της τελευταίας τριετίας, που κατέρρευσε με θόρυβο, ηττούμενη από την … παιδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος… μας έλεγαν ότι δρομολογεί τις διαδικασίες για τη διαδοχή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από ένα Συνέδριο, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα αποφάσιζε να γυρίσει σελίδα, και πιθανότατα να καταλήξει στα χέρια της Φώφης Γεννηματά.

Όπως ωστόσο σημειώνουν σήμερα τα “Νέα”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… το παλεύει. Για να μην φύγει. Είτε ως μεταβατικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είτε ως πρόεδρος ενός νέου “Ευρωπαϊκού Κόμματος” στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Χωρίς δηλαδή να καπελωθεί από τον εξίσου “τοξικό” Αντώνη Σαμαρά…

Φυσικά, η πραγματικότητα θα διαψεύσει αυτή τη φορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Έχει ωστόσο αξία το γεγονός ότι, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να το παλεύει. Κόντρα στην πραγματικότητα…
http://ysterografa.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια