ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α."  έχοντας ως αφορμή πρόσφατα αλλά και παλαιότερα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου, του τοπικού  σωματείου Κρεοπωλών Έβρου "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ"  καθώς και τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων επεξεργασίας κρέατος, σχετικά με την διοργάνωση της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ έχει να επισημάνει τα εξής:
Αναγνωρίζοντας την σημασία του θεσμού της «Γιορτής Κρασιού» για την Αλεξανδρούπολη και τη συμβολή της στο τουριστικό μας προϊόν, θεωρούμε εξίσου σημαντική και την εξάλειψη του ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις της πόλης ώστε να μην προκαλείται ουσιαστική πτώση του τζίρου κυρίως στα  καταστήματα εστίασης.
Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής  από της αρχές του Αυγούστου στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, επιτυγχάνοντας έτσι την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Εξάλλου, με την μετάθεση της ημερομηνίας, επιλύονται έτσι και τα όποια ζητήματα – προβλήματα μοιραία προκύπτουν με την τέλεση θεατρικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Κηποθέατρο Εγνατία αλλά και στον (μοναδικό) θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο» που το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους της έβδομης τέχνης.
Επίσης δοκιμαστικά για την φετινή χρονιά θα ήταν σκόπιμη η μεταφορά τμήματος των εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Επιπλέον θα πρέπει να είναι ακόμα πιο εμπλουτισμένη και ενισχυμένη τόσο σε δραστηριότητες όσο και σε συμμετοχές τοπικών παραγωγών, μέσα από ένα πλέγμα ενεργειών με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της Θρακιώτικης διατροφής και παράδοσης.
Τέλος για να μην συμβούν τα περσινά ατυχή περιστατικά με τις προμήθειες και τις μετέπειτα καταγγελίες (δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη οι απολογισμός του 2014!!!), θα πρέπει να ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 4 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ΤΕΥΧΟΣ Α’ 240 /12.12.2012 (που αναφέρει ρητά ότι η διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών όλων των νομικών προσώπων των δήμων πραγματοποιείται εφεξής – από 12.12.2012 – από τους οικείους δήμους μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στον ΕΚΠΟΤΑ).
Επιβεβλημένη θεωρείται και η συμβουλευτική υποστήριξη από τον αρμόδιο φορέα για την σωστή αποθήκευση, συντήρηση και διαχείριση των απαιτούμενων μεγάλων ποσοτήτων σε τρόφιμα και ποτά, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια