Δεν "χάσαμε πολύτιμο χρόνο" ... χάνουμε τον χρόνο μας...

Στις 20 Φεβρουαρίου, οι "Θεσμοί" και η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας.
 Μιας συμφωνίας που αποδείχθηκε...
προπέτασμα καπνού μιας διαπραγμάτευσης που μόλις είχε ξεκινήσει.
 Η συμφωνία έμεινε στα χαρτιά, χωρίς ποτέ να μάθουμε και τι ακριβώς περιείχε.
 Αλλιώς την μετέφραζαν οι "Θεσμοί". αλλιώς η Ελληνική κυβέρνηση.
 Στους δύο μήνες που ακολούθησαν, παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα παιχνίδι όπου οι "Θεσμοί" πετάνε μόνιμα την μπάλα στην εξέδρα, εξαντλώντας την υπομονή μας, τα ταμειακά διαθέσιμα, τα επιχειρήματα τους.
 Γιατί επιχειρήματα και προτάσεις από ότι μαθαίνουμε δεν είχαν την διάθεση ποτέ να έχουν.
 Μόνο να απορρίπτουν με περιπαικτικά σχόλια, κάθε πρόταση με άλλαζε τις συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

 Έμειναν στις συμφωνίες τρόικας κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου και δεν έχουν κάνει στα κρίσιμα σημεία ούτε βήμα πίσω.
 Ο Ιούνιος πλησιάζει, το καλοκαίρι των υποχρεώσεων, όπου η Ελλάδα πρέπει να βρει πάνω από 10 δις για να συνεχίσει με τις επιλογές ..
"εντός του Ευρώ"
" εντός της Ευρωζώνης"
"χωρίς πιστωτικό γεγονός",
"εταίρος που εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της".

 "Χάνεται πολύτιμος χρόνος" μας προειδοποιούσαν σε όλους τους τόνους ο Ντάισελμπλουμ, ο Γιούγκερ, ο Σούλτς, ο Σόιμπλε.
 Τελικά το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτόν τον μαραθώνιο των δύο μηνών είναι ότι μάλλον χάνουμε τον χρόνο μας με τους "εταίρους".

Αντί η Ελληνική κυβέρνηση να καταστρώσει και να θέσει σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο, πείστηκε και ακολούθησε τις προτροπές και τις υποσχέσεις των ηγετών της Ε.Ε.
 Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις της Ελλάδας, η ομάδα που ηγείται της Ευρωζώνης, ακολουθεί μια πολιτική συκοφάντησης, γελοιοποίησης, περιθωριοποίησης της νέας Ελληνικής κυβέρνησης.
 Της κυβέρνησης που στους δύο αυτούς μήνες δεν παρέλειψε να πληρώσει όλες τις δόσεις προς το ΔΝΤ, εξαντλώντας τα χρηματικά διαθέσιμα.

 Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, ένας πόλεμος από τα κόμματα που οδήγησαν και έδεσαν την χώρα στα μνημόνια, μαζί με τους εκδότες και τους καναλάρχες, οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος τους Ελληνικού λαού σε  ένα άνευ προηγουμένου bak run.
 32 δις ευρώ έκαναν αργά αλλά σταθερά, φτερά από τις Ελληνικές τράπεζες και μεγάλο μέρος από αυτά οδηγήθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού.
 Δεν χάναμε χρόνο ... χάσαμε τον χρόνο μας για να ακολουθήσουμε έναν άλλον δρόμο, διατηρώντας ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις των "εταίρων".
 Όσο βλέπουν και νομίζουν ότι είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την λογική του "έντιμου συμβιβασμού" τόσο θα μας σπρώχνουν προς ένα καταστροφικό σενάριο, πιστεύοντας ότι οι "αγορές" έχουν προεξοφλήσει τις επιπτώσεις και έχουν ξεπεράσει το στάδιο του σοκ.

Γ. Παπανικολάου

kinisienergoipolites.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια