Αν αγαπάς κάποιον γίνε Skin Checher. Παρατήρησε προσεκτικά τις ελιές του, συμμετέχοντας στην καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος (video)

επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr
«Το μελάνωμα είναι η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, ωστόσο αν διαγνωστεί εγκαίρως, είναι σχεδόν πάντα ιάσιμη», λέει ο καθηγητής Giuseppe Argenziano, MD και Πρόεδρος της International Dermoscopy Society. «Είναι ακόμα πιο σημαντικό, συνεπώς, να ελέγχει κάποιος τον εαυτό του τακτικά για ύποπτα σημάδια αλλαγής στην όψη μιας ελιάς του δέρματος καθώς και στην εμφάνιση μιας νέα ελιάς στο δέρμα. Η καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος, αρχίζει στο σπίτι, όσο περισσότεροι άνθρωποι ελέγχουν το δέρμα τους και το δέρμα των αγαπημένων τους, τόσο περισσότεροι θα συμβουλεύονται ένα δερματολόγο, και τόσο περισσότερο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τη διαφορά στη πρόληψη του καρκίνου του δέρματος από νωρίς.»

Το 90% των καρκίνων του δέρματος θεραπεύονται εάν διαγνωσθούν έγκαιρως (The Syndicat National des Vénérologues - Εθνική Ένωση Αφροδισιολόγων, 3/10/2008).

Μια αποκλειστική μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία Ipsos για τη La Roche-Posay σε 23 χώρες από όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, εξετάζει τις διαφορετικές συμπεριφορές στον ήλιο και τη γενικότερη αντίληψη των κινδύνων που συνδέονται με την έκθεση σε αυτόν.
Ένα τεράστιο ποσοστό 88% των ερωτηθέντων, γνωρίζει για τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, όταν εκτίθεται χωρίς προστασία. Παρόλ' αυτά, μόλις 1 στους 2 έχει επισκεφτεί δερματολόγο για να εξετάσει τις ελιές του και 1 στους 4 δεν έχει ποτέ ελέγξει τις ελιές στο σώμα του
Σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των ανθρώπων απολαμβάνουν τον ήλιο. Όμως, ο ήλιος είναι γνωστός στους περισσότερους για το παράδοξο της φύσης του. Από τη μια, πιστεύουμε ότι μας δίνει ενέργεια και ότι το μαύρισμα μας κάνει να δείχνουμε υγιείς και από την άλλη, αναγνωρίζονται ευρέως η απειλή και οι κινδύνοι που συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο.
Το 88% από εμάς γνωρίζει τους κινδύνους από τον ήλιο αν εκτεθεί χωρίς προστασία. Ενώ υπάρχει μια σαφής σύνδεση μεταξύ της γνώσης του κινδύνου και των πρακτικών πρόληψης - όσο περισσότερο ενημερωμένοι είμαστε, τόσο περισσότερο προστατευόμαστε από τον ήλιο- οι συνήθειες πρόληψης από τον ήλιο είναι ακόμα ανεπαρκείς, όπως αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό των περιπτώσεων μελανώματος. Αν και 8 στους 10 ανθρώπους προστατεύονται από τον ήλιο, 4 στους 10 δεν προστατεύονται πέραν της περιόδου των διακοπών τους. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι άνθρωποι δεν αναζητούν τη βοήθεια του δερματολόγου για τον έγκαιρο έλεγχο των ανησυχητικών συμπτωμάτων του καρκίνου του δέρματος, συχνά ορατών στο γυμνό μάτι. Σε όλο τον κόσμο, μόνο 1 στους 3 ελέγχει τις ελιές του δέρματός του τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και πάνω από το μισό του πληθυσμού δεν έχει ποτέ πει σε κάποιον που αγαπάει να πάει για μια εξέταση.
Όπως συμβαίνει σε πολλά πράγματα, οι άνδρες και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν τεράστιες διαφορές στη συμπεριφορά ως προς την αντηλιακή προστασία. Ενώ οι άνδρες γενικά προτιμούν να αποφεύγουν τον ήλιο χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως μακρυμάνικα πουκάμισα (21% των ανδρών vs 16% των γυναικών), καπέλα (45% των ανδρών vs 32% των γυναικών), οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες στην εφαρμογή αντηλιακής προστασίας όταν εκτίθενται στις ακτίνες του ήλιου. Το 69% των γυναικών εφαρμόζει συστηματικά αντηλιακή προστασία στο πρόσωπό του έναντι μόλις 45% των ανδρών. Η ίδια σημαντική διαφορά μπορεί να παρατηρηθεί και στην εφαρμογή της αντηλιακής προστασίας στο σώμα τους: Μόνο 1 στους 2 άνδρες βάζει αντηλιακό συγκριτικά με 2 στις 3 γυναίκες.

H La Roche-Posay παρακινεί τον κόσμο να ελέγξει τις ελιές του μέσω της διεθνούς καμπάνιας ευαισθητοποίησης «ΓΙΝΕ SKIN CHECKER».
Επιδιώκει τη συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, όχι ατομικά αλλά συλλογικά. Η εκστρατεία στοχεύει να προκαλέσει κοινωνική ενεργοποίηση και να ενθαρρύνει την προώθηση και τη διάδοση ενός ξεκάθαρου και απλού μηνύματος: ότι ο καθένας μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στην πρόληψη.
Η ενέργεια ΓΙΝΕ Skin Checker της  La Roche-Posay φιλοξενείται εδώ. Για να φτάσει και να εκπαιδεύσει όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, η μάρκα παρέχει ακριβείς και ευκολομνημόνευτες πληροφορίες προσαρμοσμένες σε κάθε κοινό.  Με την προβολή, του εύκολου να το θυμάται κανείς, ABCDE, που αναπτύχθηκε και προωθήθηκε από δερματολόγους σε όλο τον κόσμο, η La Roche-Posay προσφέρει στους Skin Checkers, ενημέρωση, εκπαίδευση και μια φιλική παρουσίαση της μεθόδου 5 σημείων για να αναγνωρίσουν γρήγορα ένα πιθανό ανησυχητικό σημάδι στο δέρμα τους,  με απώτερο στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να παρατηρήσει ο ένας τον άλλον και να επισκεφτούν, το συντομότερο δυνατόν ένα δερματολόγο.



Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα αφιερωμένη στον ανιχνεύσιμο χάρτη επιρροής της εκστρατείας σε όλο τον κόσμο και παρουσιάζει συζητήσεις που προκύπτουν γύρω από το θέμα, σε πραγματικό χρόνο, μέσω live συζήτησης στο twitter. Η εκστρατεία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να κάνει τα πάντα, όσο γίνεται πιο εύκολα: ένα κλικ για να ενημερωθείτε, ένα κλικ για να κατεβάσετε τη μέθοδο ABCDE, ένα κλικ για να μάθετε τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, ένα κλικ για να μοιραστείτε τη πρωτοβουλία με ένα φίλο ή κάποιον που αγαπάτε, και να τους παρακινήσετε να λάβουν μέρος στην ενημέρωση και να γίνουν κι αυτοί Skin Checkers.


Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2015/04/skin-checher.html#ixzz3YJx1Ywyu

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια