Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ;»

ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM» και στο Δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.
Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα, ενώ το πλήρες ηχητικό υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Προφανώς μιλάμε για μια Ευρώπη, όπου κάποιοι έχουν χάσει την αίσθηση της Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο το τι πρέπει να συμβαίνει μέσα σε μια οικογένεια με διάλογο, καυγάδες, διαφωνίες και συμφωνίες. Δεν είμαστε τα παιδάκια...
Σήμερα χάρηκα ιδιαίτερα, που η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχει ένα ένθετο με δύο φωτογραφίες, που αφορούν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο αεροδρόμιο, επιστρέφοντας από το Παρίσι το ‘74 και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την ένταξή μας στην ΕΟΚ το ‘80, ιστορικό γεγονός, που περιέγραφα εγώ ως ρεπόρτερ με το μικρόφωνο από το Ζάππειο.
Αλλά, όμως μιλάμε για μία Ευρώπη - όπως και ο Ντ’ Εστέν έλεγε εκείνη την ημέρα - που θα αποδείξει, ότι οι μικροί και οι μεγάλοι είναι ισότιμοι και ισόνομοι.
Εδώ, λοιπόν, έχουμε μία άλλη ιστορία αγριάδας, η οποία έχει εξελιχθεί τη τελευταία δεκαετία, όπου οι μεγάλοι θέλουν ντε και καλά να καθυποτάξουν τους μικρούς.
Εμείς δεν λέμε, ότι είμαστε ο κολοσσός μέσα στην Ευρώπη, αλλά είναι δυνατόν να μην έχουμε και εμείς τη φωνή μας; Δηλαδή, να το θέσω το θέμα πάρα πολύ απλά και απευθύνομαι προς την πλευρά της αντιπολίτευσης ή στην πλευρά του ΝΑΙ:
Ο Πρωθυπουργός έχει πει, ότι θα αποδεχθεί το ΝΑΙ και θα πάει την ίδια μέρα για να κλείσει συμφωνία στις Βρυξέλλες. Η άλλη πλευρά, θα αποδεχθεί το ΟΧΙ;
Το ξαναρωτώ, πολύ απλά. Η άλλη πλευρά θα αποδεχθεί το ΟΧΙ για να έρθει να βοηθήσει για μία συμφωνία, που ούτως ή άλλως πρέπει να κλείσει;; Θέλω απάντηση. Κουκιά μετρημένα.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ:  Συμφωνώ, αλλά τι βοήθεια θέλετε; Πρακτικά να μας το πείτε, για να ακουστεί και να καταγραφεί και ενδεχομένως να χρεωθεί.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Πρακτικά λέω, την Κυριακή το βράδυ με το πού κλείσουν οι κάλπες, όλοι μαζί να είμαστε και να χειροκροτήσουμε το όποιο αποτέλεσμα. Και να πάμε την άλλη μέρα στις Βρυξέλλες για να κλείσουμε τη συμφωνία σε 48 ώρες. Πιστεύω, ότι δεν έχουμε άλλες αντοχές να ζούμε αυτή την κατάσταση.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ο διχασμός είναι κάτι το οποίο προέρχεται και από τις δύο πλευρές και προσωπικά θα μου επιτρέψετε, είναι προσωπική εκτίμηση και γι αυτό το λέω έτσι, δεν αισθάνομαι, ότι προέρχεται μόνο από τη μία πλευρά. Προέρχεται και από τις δύο. Βαριά και από τις δύο.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Εγώ δεν είμαι από αυτούς, που πυροδοτούν τέτοιες καταστάσεις. Απεναντίας, είμαι από εκείνους, που λένε χαμηλώστε τόνους και υπερασπιστείτε με επιχειρήματα τις θέσεις σας. Αυτήν την ώρα θα σας έλεγα, ότι (το διχαστικό κλίμα) είναι το τελευταίο που θα πρέπει να διέπει την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Εγώ θα σας πω και κάτι ακόμα κύριε Κουίκ. Δεν ξέρω αν η απόφαση για να γίνει δημοψήφισμα θα αποτιμηθεί ως μία σωστή απόφαση και για τη χώρα και για την Κυβέρνηση.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Το έχω ξαναδηλώσει. Ήμουν από εκείνους που πίστευαν, ότι θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές, όχι τώρα, λίγο νωρίτερα. Πίστευα, ότι από τις αρχές εκεί Μαΐου θα δρομολογήσουμε εκλογές. Από τη στιγμή, όμως, που είμαι σε μια Κυβέρνηση, που η πλειοψηφία συντάχθηκε με το δημοψήφισμα, εγώ δεν μπορώ να μην υπακούω σε δημοκρατικούς κανόνες.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ ΣΟΥΛΤΣ
Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Αν έχουμε «ναι» στο δημοψήφισμα, θα πάμε σε εκλογές; Θα παραιτηθεί;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν το ξέρω. Ομολογώ, ότι δεν ξέρω τις κινήσεις του Πρωθυπουργού. Πιστεύω, όμως, ότι με την ευθύτητα που τον διακρίνει θα πάρει το αποτέλεσμα και θα πάει ο ίδιος στις Βρυξέλλες και θα κλείσει με συμφωνία την διαπραγμάτευση. Αυτό νομίζω, ότι θα είναι και η κορυφαία του κίνηση.
Γιατί ακούω διάφορα. Το ανεπίτρεπτο του κυρίου Σουλτς...
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Απαράδεκτο. Κύριε Κουίκ, μη χάσουμε χρόνο. Αυτό που έκανε ο Σουλτς χτές…..
Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι δεν χάνω χρόνο. Είναι ανεπίτρεπτο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας και να λέει τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Δεν είναι «μπανανία» η Ευρώπη!!!
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Εσείς, αν φτάσει αυτό το πρόγραμμα της τελικής συμφωνίας στη Βουλή, με τα σκληρά μέτρα, θα το ψηφίσετε;
Τ. ΚΟΥΙΚ: Εγώ δεν είμαι Βουλευτής.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ως Κόμμα εννοώ.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Ο Ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει με το Δημοψήφισμα. Θα σεβαστώ τη γνώμη του. Αν ήμουν Βουλευτής, βεβαίως θα το υπερψήφιζα, γιατί για μένα είναι κορυφαίο το ότι ψηφίζει ο Ελληνικός λαός στην άμεση Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα η Βουλή διαδικαστικά το διαμορφώνει σε νόμους.
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Κουίκ θα επιμείνω σε ένα πράγμα, γιατί συμφωνώ μαζί σας, πάντα είναι σημαντικό να μιλά ο λαός. Θα πω μόνο κάτι το οποίο επαναλαμβάνω όλο αυτό τον καιρό. Όταν είναι καθαρό το ερώτημα, δεν διαφωνώ καθόλου με την ιδέα του δημοψηφίσματος, αυτό το οποίο με προβληματίζει είναι, ότι δεν υπάρχει μία σειρά ερωτημάτων και εγώ δεν θα ήθελα ένα ερώτημα, θα’ θελα πιο πολλά ερωτήματα. Είναι άσχημο το ένα ερώτημα. Είναι διχαστικό.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα συμφωνήσω μαζί σας.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Είναι άσχημο το ένα ερώτημα, θα ήθελα πιο πολλά ερωτήματα!
Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα συμφωνήσω μαζί σας. Θα μπορούσαν να μπουν και ακόμα δύο ερωτήματα για να τελειώνει και αυτό «το τρενάκι του τρόμου» που εξαπολύει η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έτσι το έπαιζε προεκλογικά, έτσι το παίζει και τώρα.
Θα μπορούσε να μπουν και τα ερωτήματα «Θέλετε να μείνουμε Ευρώπη ή όχι;», «Θέλετε ευρώ ή όχι;»
Για να δείτε το συντριπτικό ναι υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του Ευρώ.
Εγώ δεν παίρνω μαθήματα από τρίτους. Δεν θέλω κανέναν να μου βγαίνει και να λέει στην τηλεόραση ποιο είναι το καθήκον μου απέναντι στην Ευρώπη.
Γιατί, εγώ είμαι βαθύτατα φιλοευρωπαϊστής, φιλοευρωπαίος και ακολουθώ βαθύτατα την πορεία, που - όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χθες -  είναι «εθνικό ζήτημα».
ΓΕΡΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Τώρα, θα μου πείτε για τον κ. Καμμένο για αυτήν την χθεσινή του δήλωση, που σχολιάστηκε; Ότι ο στρατός είναι έτοιμος να υπερασπίσει και το εσωτερικό της χώρας…
Τ. ΚΟΥΙΚ: Νομίζω, ότι οι διευκρινίσεις που έδωσε ήταν σαφέστατες. Για να υπάρχει εσωτερική ασφάλεια στην χώρα, πρέπει να έχεις θωρακισμένα σύνορα! Τι παραπάνω πρέπει να πει ένας Υπουργός Άμυνας;;;!!!
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Γιατί κάποιοι το ερμήνευσαν, ότι ετοιμάζεται να βγάλει τα τανκς!!!
Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιατί κάποιοι το ερμηνεύουν όπως θέλουν, τον έχουν στοχοποιήσει τον Καμμένο, από την πρώτη ημέρα, που «σήκωσε το κεφάλι» και έκανε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αλλά, η δήλωση του ήταν σαφής, ότι όταν έχεις γερά σύνορα, περιφρουρείς και το εσωτερικό σου. Και τώρα του κάνουν επίθεση αυτοί που έχουν πάει τα σχέδια του ΝΑΤΟ σπίτι τους ή που είχαν δώσει τους κωδικούς του ελληνικού Πενταγώνου στους ανθρώπους της Τρόικας;! Ή εκείνοι που αποδέχτηκαν να βάλουν την Άμυνα μέσα στις περικοπές των Μνημονίων;;;!!!
ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗΣ
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Πείτε μας λίγο και για τους Βουλευτές των ΑΝΕΛ και την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Πρέπει καταρχήν να σας πω, ότι η περίπτωση του Κώστα Δαμαβολίτη θα πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα! Ο άνθρωπος μας το είχε πει.  
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ναι, διαφώνησε, έφυγε, άφησε και την έδρα.
Τ. ΚΟΥΙΚ: Αυτό ακριβώς. Αυτό δείχνει, ότι φοράει κρητικά παντελόνια! Και το εννοώ. Μας το είχε πει (την περασμένη εβδομάδα) μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ότι αν κάποια στιγμή - γιατί ομόφωνα αποφασίσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Βουλή να ψηφήσουμε ΝΑΙ για το δημοψήφισμα - το κλίμα «στραβώσει», αν πάει η όλη ατμόσφαιρα προς το Ευρώ ή Δραχμή κτλ, τότε ο ίδιος (ο κ. Δαμαβολίτης) δεν θα μπορεί να το αντέξει, θα πάει στο ΝΑΙ. Και μάλιστα μας είπε, ότι «εγώ θα παραιτηθώ και θα παραδώσω την έδρα».

Οι άλλοι βουλευτές μας, βάζουν απλά διαδικαστικό θέμα δημοψηφίσματος, αλλά, νομίζω όλοι ξεκαθάρισαν, ότι είναι με το ΟΧΙ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια