Ελληνορωσικό δημοσιογραφικό συνέδριο τον Οκτώβριο στην Αλεξανδρούπολη


Για πρώτη φορά και με βλέψη να γίνει ετήσιος θεσμός, η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο ελληνορωσικό δημοσιογραφικό συνέδριο, με τη συμμετοχή περίπου 200 Ρώσων δημοσιογράφων – εκπροσώπων όλων των μέσων της χώρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργανωμένη συγκέντρωση Ρώσων δημοσιογράφων που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Το συνέδριο διοργανώνει το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με εκπροσώπους των Ρώσων δημοσιογράφων και υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα θεμέλια για το φετινό συνέδριο αλλά και για τη μόνιμη τέλεσή του στην Αλεξανδρούπολη, είχαν τεθεί στο ελληνορωσικό δημοσιογραφικό forum που διοργάνωσε το “Ρώσικο Σπίτι” τον Απρίλιο του 2014. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι από την αδελφοποιημένη πόλη του Σοσνόβυ Μπορ ήταν η πρώτη ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων που συμμετείχαν σε κοινό πρόγραμμα με δημοσιογράφους από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης και με την Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο του 2015, έδωσε άλλες προοπτικές στην ελληνορωσική συνεργασία και το εν λόγω συνέδριο εντάσσεται σε αυτές, ως άμεση υλοποίηση σημαντικών κοινών προγραμμάτων.

Οι δημοσιογράφοι της Ρωσίας κάθε έτος διοργανώνουν συνέδριο σε διάφορες περιοχές και τώρα θεσμοθετήθηκε η διοργάνωσή του στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι προφανές ότι η προβολή της περιοχής στη Ρωσία και σε ρωσόφωνους πληθυσμούς θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή πριν και μετά το συνέδριο διότι αυτοί που την προβάλλουν είναι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα βρεθούν στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Alexandroupoli Online

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια