Σύσκεψη φορέων στις Φέρες Αλεξανδρούπολης για το ζήτημα της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας

Σε συνάντηση ενημέρωσης σε σχέση με την ζωονόσο της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Φερών Αλεξανδρούπολης παρέστη σήμερα, 24/8 και 08:00 η ώρα το πρωί, ο Βουλευτής Αν. Δημοσχάκης.


Παρουσία του Προεδρείου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, αγροτών της περιοχής και φορέων, ο Βουλευτής ενημέρωσε για τις κινήσεις και δράσεις που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες και οι οποίες, δυστυχώς, καταδεικνύουν την ολιγωρία της Κυβέρνησης στην πρόληψη, κυρίως, και αντιμετώπιση του φαινομένου τοπικά, εθνικά, σε διμερές επίπεδο με την Τουρκία, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το αποτέλεσμα της ολιγωρίας ήταν η εμφάνιση μέχρι στιγμής 2 κρουσμάτων και η κήρυξη του Νομού Έβρου σε καραντίνα σε ότι αφορά τα βοοειδή και τα προϊόντα τους, καθιστώντας άμεσο τον κίνδυνο να υποστούν καταστροφικές ζημίες τοπικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Για αυτόν το λόγο, ζητείται να επανεξεταστεί και η εφαρμογή της καραντίνας, ειδικά σε ότι αφορά τα θερμικά κατεργασμένα προϊόντα (κρέατος και γαλακτοκομικά) τα οποία έχουν κατεργαστεί με επιστημονικές μεθόδους οι οποίες δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας περί της ασφάλειάς τους.

Εντός της ημέρας ακολουθεί κατάθεση στην Βουλή των Ελλήνων σχετικής ερώτησης από τον Βουλευτή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια