Φυλακή ή αγοράστε τη στολή της αντίπαλης ομάδας

Τι θα μπορούσε να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης ενός οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει εμπλακεί σε επεισόδια με οπαδούς αντίπαλης ομάδας; Η σύλληψη; Όχι. Γιατί όταν εμπλέκεσαι σε επεισόδια η πιθανότητα αυτή είναι μεγάλη. Το δικαστήριο; Όχι γιατί εκεί καταλήγεις.
Το χειρότερο σενάριο είναιΑΝ δεν δείξεις μεταμέλεια για την πράξη σου, να σε αναγκάσει το δικαστήριο αντί να πας φυλακή να αγοράσεις την φανέλα της αντίπαλης ομάδας για να μειωθεί η ποινή σου.
Αυτό συνέβη στην Γερμανία όταν μία δικαστής αποφάσισε να επιβάλει την συγκεκριμένη ποινή σε δύο οπαδούς της Μόναχο 1860, που είχαν διαπληκτιστεί με οπαδό της Μπάγερν.
«Αγοράστε τη στολή της Μπάγερν Μονάχου και η ποινή σας θα μειωθεί», ήταν η περίεργη, αλλά και ευρηματική, απόφαση της Κάριν Γιούνγκ η οποία οργίσθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για το ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν εξέφρασαν μεταμέλεια , ούτε ομολόγησαν την πράξη τους, αρνούμενοι και να κατονομάσουν έναν συνεργό τους στην επίθεση το περασμένο καλοκαίρι κατά φιλάθλου της Μπάγερν έπειτα από αγώνα με την ομάδα.
Το σκεπτικό της δικαστού βασίστηκε σε έναν απλό συλλογισμό. «Σκέφτηκα τι θα τους πείραζε πραγματικά. Άνθρωποι σαν αυτούς οργίζονται με τέτοια μέτρα», εξήγησε.
Το σκεπτικό της πάντως ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς οι κατηγορούμενοι υπό την απειλή ποινής 15μηνης φυλάκισης, έσπευσαν να αγοράσουν στο θύμα τους μία στολή, ένα κασκόλ και ένα καπέλο της Μπάγερν για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.
«Δεν πρόκειται για “χάρντκορ οπαδούς” που προτιμούν να μπουν φυλακή παρά στη μπουτίκ της Μπάγερν. Άλλωστε γι΄αυτούς, είναι η πιο βαριά ποινή», εξήγησε ο συνήγορός τους.
Το θύμα της επίθεσης συμφώνησε με την απόφαση της δικαστή.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ – Bild

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια