Προ των… πυλών το νέο (δεξιότερο) κόμμα Μπαλτάκου

Ο Τάκης Μπαλτάκος «ξαναχτύπησε» το πρωί της Δευτέρας, όντας καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου έχουν εκφραστεί δημοσίως απόψεις περίσυμμετοχής μιας «σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» σε κυβερνητικά σχήματα.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, κ. Μπαλτάκος επιβεβαίωσε τις παρασκηνιακές ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά (πόσο πιο δεξιά) της ΝΔ, αναφέροντας: «Υπάρχουν ζυμώσεις και συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους, που έχουν την άποψη ότι η ΝΔ με τον Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά προς το κέντρο […] Πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα δεξιό κόμμα, Μπορεί να πάρει 10-12%».
Τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως σε 2-3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές.
Το αξιοπερίεργο ήταν, ότι στις δηλώσεις Μπαλτάκου, απάντησαν κύκλοι της Συγγρού με τρόπο τέτοιο, σαν μην υπήρξε ποτέ ο κ. Μπαλτάκος στέλεχος μεκομβικό ρόλο στη ΝΔ:
Ωστόσο, η δήθεν κόντρα ΝΔ-Μπαλτάκου εξυπηρετεί άριστα και τις δύο πλευρές. Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου κόμματος, θα ήταν ευχής έργον και ιδίως για την πλευρά Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί τεχνηέντωςνα «ξεπλύνει» τη ΝΔ από τις «δεξιές κραυγές» και να περάσει το μήνυμα της «στροφής στο κέντρο».
Βέβαια, με στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης και μάλιστα αναβαθμισμένα, η προσπάθεια Μητσοτάκη για ανανέωση της «γαλάζιας βιτρίνας» είναι ένα προαναγγελθέν… ναυάγιο.
altsantiri.gr