Ν. Γκαρά-Δ. Ρίζος: “Δεν θα φεύγαμε ποτέ από την πίσω πόρτα, δεν αποφύγαμε τους αγρότες...”

Μέσα στον χώρο του αεροδρομίου “Δημόκριτος” συναντήθηκαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος με την πενταμελή ομάδα αγροτών που εκπροσώπησε τους συγκεντρωμένους στο “Δημόκριτος” αγρότες του νοτίου Έβρου, οι οποίοι ανέμεναν εκεί από το πρωί τους δύο βουλευτές που πετούσαν με την πτήση από την Αθήνα.

Οι αγρότες έθεσαν τα θέματα της συνδεδεμένης για το βαμβάκι, τις αποζημιώσεις των καλλιεργειών και εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από τις περσινές πλημμύρες και το θέμα του διαχωρισμού των προνοιακών συντάξεων από τον ΟΓΑ.

Οι κ. κ. Γκαρά και Ρίζος ενημέρωσαν για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και διαβεβαίωσαν ότι συνεχίζουν να πιέζουν το υπουργείο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του νομού.

Μάλιστα, βγαίνοντας από τον χώρο όπου έγινε η συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών, οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν για τα συγκεκριμένα θέματα και τους υπόλοιπους αγρότες που βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του αεροδρομίου.

Για τη συνδεδεμένη τονίστηκε ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, ενώ η κα. Γκαρά ενημέρωσε τους αγρότες ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα υπάρξουν και νεότερα για το θέμα, κατά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν, σημείωσε ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις προς το υπουργείο, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ, οι πρόεδροι των οποίων, μάλιστα, είχαν συνάντηση εχθές (12/2) και αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις.

“Δεν θα φεύγαμε ποτέ από την πίσω πόρτα...”

Σχολιάζοντας την επιλογή τους να συνομιλήσουν με τους συγκεντρωμένους αγρότες παρά να φυγαδευτούν, οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι γνώριζαν πριν ακόμα φύγουν από την Αθήνα ότι ομάδα αγροτών τους ανέμενε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. “Δεν υπήρχε περίπτωση να προσπαθήσουμε να τους αποφύγουμε. Ούτε να μας φυγαδεύσουν θέλαμε, ούτε από την πίσω πόρτα σαν κυνηγημένοι να φύγουμε. Επιμένουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο με τους αγρότες...”, ανέφεραν συγκεκριμένα.

Μετά τους έντονους διαλόγους εντός του αεροδρομίου, οι κ. κ. Γκαρά και Ρίζος αποχώρησαν από το “Δημόκριτος” χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερες εντάσεις, με εξαίρεση κάποια γιουχαΐσματα και... “γαλλικά” που τους φώναξαν ορισμένοι αγρότες. Δεν υπήρξε, πάντως, ούτε προπηλακισμός ούτε άλλου είδους επίθεση εναντίον τους. Οι δύο βουλευτές αναχώρησαν με αυτοκίνητο χωρίς συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την αποχώρηση των βουλευτών, έξω από το κτίριο του αεροδρομίου υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ των αγροτών, χωρίς να διευκρινίζονται όμως οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε η “εμφύλια” ένταση.
e-vertigo.gr