Μαξίμου για το θέμα του ΝΑΤΟ: Κατανοούμε ότι η ΝΔ έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες

«Περισσότερη σοβαρότητα» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητά η κυβέρνηση από τη ΝΔ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το Μαξίμου επισημαίνει πως ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε ως βήμα στη σωστή κατεύθυνση τη συμβολή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε παράλληλα και ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε “φιλονατοϊκός”.

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται ότι η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει τί από τα δύο ισχύει:

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωσή της, ή δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή;

Κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες, επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα»