ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μια λανθασμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, έρχεται να προστεθεί στους κακούς χειρισμούς του Πρόεδρου της, του κ. Εύαγγελου Μυτιληνού. Συγκεκριμένα με νέα πλέον απόφαση (38/05-02-2016), τροποποιείται το θέμα «Διαγραφή οφειλών Λογαριασμών Υδρευσης-Αποχέτευσης δημοτών-καταναλωτών ευρισκομένων σε πλήρη οικονομική ένδεια και σχετική τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύου Υδρευσης στο άρθρο 3, παρ. 3.6»
Η απόφαση αυτή είχε έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." να την καταψηφίζει, επισημαίνοντας με τα ανάλογα επιχειρήματα και τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο, την προχειρότητα της σχετικής εισήγησης!
Την επομένη ημέρα ο κ. Μυτιληνός κατά την προσφιλή του τακτική, προσπάθησε να προβάλλει το γεγονός και να δημιουργήσει εντυπώσεις στα τοπικά ενημερωτικά μέσα, σχολιάζοντας με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο την στάση της "ΑΝΑ.Σ.Α." στο συγκεκριμένο θέμα!!!
Μόνο που η εξέλιξη της υπόθεσης τον αφήνει πλέον έκθετο -όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει- από τον έλεγχο νομιμότητας της αρ.836/2015 σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δνση Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης. Με το υπ’αριθμ. 47/28-01-2016 έγγραφό της, ως ήταν αναμενόμενο, ζητήθηκε η γνωστοποίηση των διατάξεων του νόμου στις οποίες στηρίχθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ προσπάθησε να δικαιολογηθεί επικαλούμενος πως η απόφαση 321/2015 του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ στηριζόταν στο άρθρο 19 προσχεδίου νόμου, που είχε κοινοποιηθεί για διαβούλευση, αλλά που, τελικά δεν ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό ακριβώς δηλαδή που του είχαμε επισημάνει, πως η προχειρότητα και η επιπολαιότητα της εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συναντούσε προβλήματα όπως δυστυχώς και συνέβει!!!

Το ζήτημα σήμερα δεν είναι το γεγονός μιας λανθασμένης απόφασης που είχε μοναδικό στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις στους πολίτες ή το ότι η δημοτική αρχή αγνόησε τις συστάσεις της Αντιπολίτευσης. Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι το γεγονός της απρεπούς συμπεριφοράς του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΑ, τόσο κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και κατά τις μετέπειτα δηλώσεις του στα τοπικά μέσα. Το αν θα ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη είναι δική του απόφαση, οφείλει όμως να σέβεται τις απόψεις της Αντιπολίτευσης και ειδικά όσων έχουν αποδείξει πως η κριτική που του ασκούν είναι μόνο για το καλό των δημοτών και φυσικά για το ίδιο το κύρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου!

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."