Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.

Σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης της Αλεξανδρούπολης, την Κυριακή στις 14 Φεβρουαρίου 2016 ο ΜΓΣ Εθνικός έκοψε την  βασιλόπιτα για τα 14 τμήματά του και βράβευσε αθλητές/ριες και ομάδες που διακρίθηκαν το 2015.
Την εκδήλωση άνοιξαν οι τροβαδούροι του Εθνικού, τραγουδώντας τον ύμνο του Συλλόγου. Η  Όλγα Βρετοπούλου παρουσίασε την δράση του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ το 2015 και ο Πρόεδρός του  Γρηγόρης Καραπιπέρης απηύθυνε χαιρετισμό στους αθλητές, τους γονείς , τις διοικήσεις των τμημάτων και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις  αθλητών/ριών και ομάδων που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.

Από το Σκακιστικό Τμήμα του Εθνικού βραβεύτηκαν οι σκακιστές Χρήστος Αντώνογλου(πανεπιστημιακός ιατρός) και Διογένης Σπαθόπουλος(παιδίατρος), για την σπουδαία και συνεχή εθελοντική τους προσφορά στο τμήμα, αλλά και ως  εκπρόσωποι της Σκακιστικής Ομάδας που πέρυσι ανέβηκε στην κατηγορία της Α΄ Εθνικής και παρέμεινε στο πρωτάθλημα ανάμεσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, με τις οποίες θα αναμετρηθεί τον Ιούλιο του 2016.
Την βράβευση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ.Χρήστος Γερακόπουλος.


Λάτρεις του αθλήματος, οι δύο σκακιστές μας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του σκακιού της πόλης μας.
Μέλη από την ίδρυση του Σκακιστικού τμήματος το 1983 με πολλές διακρίσεις και πρωταγωνιστές στην επανίδρυση του τμήματος το 2010, είναι ουσιαστικά η ψυχή της ομάδας, την οποία οργάνωσαν,  εκπαιδεύοντας  τους εφήβους της και οδηγώντας την στην  επιτυχία.  
Τον Μάρτιο  του 2015 η Σκακιστική Ομάδα του Εθνικού αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια  της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παίζει στην Α΄ Εθνική!!!
Ο Χρήστος Αντώνογλου συμμετέχει ερασιτεχνικά στο αγωνιστικό σκάκι για πάνω από 40 χρόνια. Ξεκίνησε ως φοιτητής ιατρικής ,αρχικά το 1973 με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και μετά τον Εθνικό από την έναρξη του τμήματος το 1983. Πρωταθλητής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας στο σκάκι το  1988 και  στο γρήγορό σκάκι το 1990, Πρωταθλητής UPenn(University of Pennsylvania) το 2001.Μέλος της πρώτης ομάδας του Εθνικού που το 1985 ανήλθε στη Α΄ Εθνική όπου παρέμεινε για 6 χρόνια, ενώ έπαιξε και στον τελικό Κυπέλου το 1990.Προπονητής και τότε των εφηβικών ομάδων του Εθνικού που μετείχαν σε τρεις τελικούς και κατέκτησαν την 2η θέση  σε απόλυτη ισοβαθμία με την Πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκη το 1987 στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Νέων και μια φορά την 3η θέση. Πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα της ΕΣΘ και συμμετοχή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Μέλος της ομάδας του Εθνικού από το 2011 και αφιλοκερδώς προπονητής των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή.


Ο Διογένης Σπαθόπουλος ξεκίνησε το σκάκι στον Εθνικό το 1983. Ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 14ετών προκρίνεται από τον Όμιλο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στα Κ16 και συμμετέχει στους τελικούς πανελληνίους, ενώ το 1985 είναι 5ος στης Ελλάδα στην ίδια κατηγορία. Συμμετείχε με πρόκριση από την περιφέρεια στους τελικούς Πανελλήνιους αγώνες στην κατηγορία Κ20 το 1986-1987-1989. Ήταν μέλος της ομάδας εφήβων που κατέκτησε την 2η θέση το 1987 στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Νέων και την 4η θέση το 1989. Πήρε το Κύπελλο στο 11o  τουρνουά γρήγορου σκακιού «Rapid Χατζηπαντελή» της Περιφέρειας ΑΜΘ το 2012. Συμμετείχε ενεργά στην επανίδρυση του Σκακιστικού Τμήματος το 2010, είναι αρχηγός της Σκακιστικής ομάδας από το 2011 και εκπαιδεύει αφιλοκερδώς τους εφήβους που συμμετέχουν σε αυτήν.


facebook : Εθνικός Σκάκι