Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, με το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτών ν. Έβρου “Η Νίκη της Σαμοθράκ

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, υποδέχτηκε στο γραφείο του το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτών ν. Έβρου “Η Νίκη της Σαμοθράκης”.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η τουριστική προβολή του νησιού σε συνδυασμό με αυτήν της Αλεξανδρούπολης, η δυνατότητα συνεργασίας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νησί με τη συμπαράσταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η σύνδεση της Σαμοθράκης με το Λαύριο μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος – Λαύριο, τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την πλοιοκτησία και αφορούν στη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Λαύριο και γενικότερα οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο Δήμων με απώτερο σκοπό την οικονομική ανάπτυξη των δύο τοπικών κοινοτήτων.
Επίσης, και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην τοποθέτηση των δύο πανομοιότυπων αντιγράφων του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί με άδεια που έχει εξασφαλιστεί από το Μουσείο του Λούβρου και με δωρεά για την κατασκευή τους από Έλληνα επιχειρηματία και δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την πρωτοβουλία.

Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Μπέρδου Κατερίνα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τις ενέργειές του και τη συνδρομή του Δήμου στην προβολή του νησιού ενώ από την πλευρά του ο κ. Λαμπάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που αποσκοπεί πρωτίστως στην ανάπτυξη του νησιού.