ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - REAL FM

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, είπε τα εξής σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου (REAL FM).
Το πλήρες ηχητικό υπάρχει και στη διεύθυνση terensquick.blogspot.gr
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Α' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
«Η επιθυμία της Κυβέρνησης είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να το έχουμε κλείσει το θέμα και γι αυτό κάνουμε την έκκληση να συνεχιστεί ο διάλογος με εκείνους οι οποίοι τον κάνουν, όπως είναι οι επαγγελματικοί φορείς και να ξεκινήσουν τον διάλογο οι αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν να παγιδεύονται από κάποιους οι οποίοι τον αρνούνται.
Η αξιολόγηση θα αργήσει, εννοώ ότι θα πάρει λίγο τον χρόνο της, ίσως άνοιξη, χωρίς να μπορώ να τον προσδιορίσω με ακρίβεια, αλλά όμως θα πρέπει να το τρέξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, τόσο πέφτουν βάρη επάνω σε κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Στο ασφαλιστικό, το διευκρινίζω για μία ακόμα φορά, δεν αλλάζει τίποτα σε ο, τι αφορά στο φορολογικό των αγροτών. Δεν τίθεται στην πρώτη αξιολόγηση θέμα φορολόγησης αγροτών. Άρα είναι μόνο το ασφαλιστικό.
Και αν κλείσουμε το ασφαλιστικό, πιστεύω ότι έχουμε κλείσει ένα χρόνιο πρόβλημα και έχουμε κλείσει και τα μέγιστα από τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από την τριετή συμφωνία, για να μπορέσουμε να πάμε στην αξιολόγηση, που σημαίνει όμως ταυτόχρονα και συνομιλία και διαχείριση του  χρέους, γιατί αυτά θα είναι και η κατάληξη.
Πάντως το Ασφαλιστικό, δεν νομίζω, ότι θα κλείσει αυτήν την εβδομάδα.
Το κουαρτέτο των Θεσμών θα πάρει τις προτάσεις, θα γίνει επεξεργασία απ’ ότι αντιλαμβάνομαι στο εξωτερικό και θα επανέλθουν».


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ
«Το Σάββατο το απόγευμα ήμουν παρών στην τρίωρη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, η οποία αφορούσε το μεταναστευτικό και τα hot spots. Δεν τέθηκε σε καμιά περίπτωση θέμα εκλογών από τον Πρωθυπουργό. Απεναντίας αυτό το οποίο ελέχθη είναι, ότι πρέπει να κλείσουμε όλα αυτά τα κεφάλαια. Και θα τα κλείσουμε αυτά τα κεφάλαια!!!»
Διεύρυνση θα θέλαμε να έχουμε σε επίπεδο εθνικής συναίνεσης, εξ’ ού και έγινε και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Και αυτό το οποίο μονίμως λέει ο κύριος Τσίπρας είναι, ότι «θέλουμε να έχουμε μία συναίνεση στα βασικά μεγάλα προβλήματα», αλλά διεύρυνση στη κυβέρνηση όχι. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση θα παραμείνει στο σχήμα που έχει σήμερα.
ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
«Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε την Κυριακή στη Real Νews, ότι «όποιος διαφωνεί πρέπει να παραδίδει τη βουλευτική έδρα», όχι επειδή έχουμε ανησυχία για το αν θα στηριχθεί η κυβέρνηση στη κρίσιμη ψηφοφορία.
Το είπε, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το θέτει το θέμα από της Αρχής και ο καθένας, πραγματικά επειδή είχαμε τις λίστες το Σεπτέμβριο, ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ πάντως πιστεύω, ότι δεν θα έχουμε διαρροές. Οι 153 ψήφοι πρέπει να είναι δεδομένοι».
ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
«Τα νομοθετήματα που θα έλθουν τώρα για ψήφιση, όπως το ασφαλιστικό,  δεν είναι απλά δύσκολα και βαριά. Είναι τα επιβεβλημένα, γιατί δεν τα έπαιρνε καμία κυβέρνηση όλα αυτά τα τριάντα τελευταία χρόνια.
Πράγματι προεκλογικά τον Σεπτέμβριο, ίσως να είπαμε περισσότερα, αλλά από την άλλη πλευρά διαπιστώνεις εκ των έσω, ότι θα πρέπει να προχωρήσεις σε κάποια βήματα, ανεξάρτητα με το αν αυτό σημαίνει μια υπαναχώρηση προσωρινή και στιγμιαία σε βάθος χρόνου. Διότι για τετραετία βγήκαμε. Όπου πληγωθούμε τώρα, διαβεβαιώνουμε, ότι θα το λειάνουμε μέσα στα επόμενα χρόνια. Η τετραετία θα κλείσει με πλήρη εξασφάλιση των υποσχέσεων που έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση».
ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΝΔ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ
«Κάναμε προσπάθεια για συναίνεση στο θέμα του Ασφαλιστικού με την Αντιπολίτευση. Αλλά τελικά η συζήτηση στην Βουλή δεν ήταν μια συζήτηση, η οποία διευκόλυνε τις προσεγγίσεις.
Πριν καν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή, τα φιλικά - προς την ΝΔ – ΜΜΕ, αλλά και διαρροές μέσα από την ΝΔ, λέγανε ότι θα έρθει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, για να σκληρύνει την θέση του και για να «συγυρίσει» καταλλήλως τον κ. Τσίπρα, ως «αντί – Τσίπρας»… Δηλαδή αυτή την εικόνα είχα!
Ενώ από την πλευρά μας, κάναμε επαρκείς προσπάθειες για συνεννόηση, ξεκινώντας από την πολύ κρίσιμη σύσκεψη, που έγινε υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».
ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ
«Και σαν ΑΝΕΛ και σαν κυβέρνηση, κάνω έκκληση κυρίως στους αγρότες, να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Τα πάντα μπορούν να συζητηθούν.
Παράδειγμα οι αγρότες από την Κρήτη, που βάζουν θέμα ΦΠΑ, επειδή είναι εξαγώγιμα τα προϊόντα τους, τηρώντας τις διαδικασίες ελέγχου, βεβαίως αυτό θα ισχύει έτσι και αλλιώς για αυτούς, όπως και για κάθε επιχειρηματία του εξαγωγικού εμπορίου με την επιστροφή ΦΠΑ.
Θέλω να πω, ότι υπάρχουν θέματα, που μπορεί να λυθούν μέσα σε πέντε λεπτά στον επιβεβλημένο διάλογο.
Από εκεί και πέρα δεν νομίζω, ότι για τους αγρότες, 0,50 ευρώ επιπλέον την ημέρα – για να πάρουν διπλάσια σύνταξη, αυτή των 386 ευρώ, αντί για 160 – θα μπορούσε να είναι θέμα για τέτοιες κινητοποιήσεις.
Ανεξάρτητα με το αν αποδέχομαι το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης».