Θερμοί εναγκαλισμοί Τσίπρα – Κόστα...

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο άνδρες...
που δεν έκρυβαν τη χαρά τους για τη συνάντηση, μέχρι που αγκαλιάστηκαν...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη διακήρυξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμπεριλαμβάνεται και το κάλεσμα για τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας στην Ευρώπη.
Μάλιστα στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν τη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών ο Αντόνιο Κόστα αναμένεται να στηρίξει τις προσπάθειες του Έλληνα ομολόγου του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης , ενώ ως προς το προσφυγικό υπενθυμίζεται ότι υποστηρίζει την χώρα μας, καθώς έχει σπεύσει να δηλώσει ότι η χώρα του μπορεί να δεχθεί 6.000 επιπλέον πρόσφυγες από όσους τους αναλογούν στον καταμερισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Κόστα στηρίζεται από τους σοσιαλιστές, τις δυνάμεις της αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα και ως εκ τούτου η κυβέρνησή του θεωρείται η πλέον φιλική ως προς την κυβέρνηση Τσίπρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα η χώρα του έχει μεν βγει από το Μνημόνιο, πλην όμως η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς πιέζεται για συνέχιση της λιτότητας, με τον προϋπολογισμό που έχει εγκριθεί να δοκιμάζει μάλιστα τις σχέσεις των δυο πλευρών.

newmoney.gr