Κοντονής: «Η κυβέρνηση δεν κάνει πλάκα...»

Τη διάθεση της κυβέρνησης να επιμείνει στην απόφασή της για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε για μία ακόμη φορά ο Σταύρος Κοντονής, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να επισημαίνει από την πλευρά του πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.
Το τελεσίγραφο της FIFA προς την ΕΠΟ και το υπουργείο Αθλητισμού εκπνέει την Παρασκευή (15/4), με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να τονίζει στη «Real News» πως η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Η κυβέρνηση δεν κάνει πλάκα και θα επιμείνει στην απόφασή της για κάθαρση και διαφάνεια στο ελληνικό

ποδόσφαιρο», αναφέρει αρχικά ο υφυπουργός και συνεχίζει τονίζοντας: «Η κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και περιμένει να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι υπόλοιποι, μεταξύ αυτών και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες για την κάθαρση και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σε ότι αφορά στην προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση που η FIFA προχωρήσει στο Grexit: «Το ενδεχόμενο αυτό το κρατάω ως όπλο. Πρέπει όλοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο λογικής προσέγγισης».

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News», ο Σταύρος Κοντονής εμφανίζεται διατεθειμένος να δεχτεί οποιονδήποτε «έντιμο συμβιβασμό», προκειμένου αποφευχθεί το Grexit και οι συνέπειες του.


Ως μια τέτοια κίνηση θα λογιζόταν το ενδεχόμενο η FIFA να ζητήσει από την ΕΠΟ να αλλάξει τον κώδικα δεοντολογίας, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από το ελληνικό ποδόσφαιρο όσοι εμπλέκονται σε κακουργηματικές πράξεις, σε συνδυασμό με την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών και με ξένους διαιτητές.

Σταθερός ωστόσο στην στάση του εμφανίζεται και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα, τόνισε: «Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να μείνει ελεύθερο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Η λέξη "παραίτηση" στο δικό μου λεξιλόγιο δεν υπάρχει, διαγράψτε τη, είναι γελοίο να δέχομαι καθημερινά αήθεις επιθέσεις, η σκοπιμότητα πάει σύννεφο. Ασφαλώς και είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, αρκεί το άθλημα να μπορέσει να εξελιχθεί στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει κανονικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα πρέπει, βεβαίως, αυτό να το θέλουν η κυβέρνηση και ο υπουργός, που με ανορθόδοξο τρόπο προσπαθεί να υπηρετήσει».

gazzetta.gr