Κι άλλο ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο...

Δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και του κουρδικού κόμματος επιχείρησαν σήμερα να λύσουν τις διαφορές τους ανταλλάσσοντας γροθιές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων να διακοπεί για μία ακόμη φορά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με το NTV, πολλοί βουλευτές εξήλθαν από την αίθουσα του τουρκικού κοινοβουλίου έχοντας τραυματιστεί στα χείλη τους ή ...
έχοντας σκίσει τα βλέφαρά τους και να αιμορραγούν.

Η επιτροπή είχε συγκληθεί για να συζητήσει την αμφιλεγόμενη πρόταση που στηρίζει η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των κοινοβουλευτικών.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έχει διακοπεί ήδη δύο φορές την περασμένη εβδομάδα καθώς ξέσπασαν συμπλοκές στην αίθουσα μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Σε μια ένδειξη του τεταμένου κλίματος, περισσότεροι από 100 βουλευτές παρέστησαν σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής που αποτελείται από 26 βουλευτές. Περίπου 60 βουλευτές του AKP και 30 του ΗDP ήταν παρόντες την ώρα της συνεδρίασης.

Η συζήτηση βγήκε εκτός ελέγχου μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, που κατηγόρησε τους Κούρδους βουλευτές ότι προκάλεσαν τα προηγούμενα επεισόδια, την Πέμπτη, σύμφωνα με το NTV.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησαν σήμερα ορισμένοι βουλευτές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter απεικονίζονται συνάδελφοί τους να έχουν ανέβει πάνω στα έδρανα για να μπορούν να επιτεθούν εναντίον των αντιπάλων τους, ενώ άλλοι, που έχουν απομακρυνθεί από το πλήθος που ανταλλάσσει γροθιές, μαγνητοσκοπούν το σκηνικό ή πετάνε αντικείμενα...