«ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
«Όλο το Πέραμα αλλά και όλη η παραθαλάσσια περιοχή μέχρι και τον Πειραιά, θα γνωρίσουν μέσα στα επόμενα ελάχιστα χρόνια μία σημαντική οικονομική ανάπτυξη.
Δεν είναι απλά η υπόσχεση που έδωσε προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος πρόσφατα αυτές τις περιοχές ή συνεργαζόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δήμαρχο Πειραιά. Είναι η νομοτελειακή πορεία των αναπτυξιακών έργων, που ξεκινά από συγκεκριμένους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που καταλήγουν και στα όσα θα ψηφιστούν σύντομα από την Βουλή και που έχουν σχέση με την εκεί επενδυτική δραστηριότητα της COSCO.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και τους Αντιδημάρχους του, για την εξαιρετική συνάντηση Εργασίας που είχαμε σήμερα στο Γραφείο του εδώ στο Πέραμα.
Κατέγραψα όλα τα αιτήματά του, τα οποία και θα θέσω υπόψη των αρμοδίων Υπουργείων, με κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού».
Αυτή τη δήλωση έκανε, φεύγοντας το μεσημέρι από το Πέραμα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με σκοπό την επίλυση πολλών θεμάτων της περιοχής του που εκκρεμούν.
Ανάμεσα σε αυτά τα κυριότερα είναι τα εξής:

  • Αντισταθμιστικά τέλη απ’ όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στην παραθαλάσσια ζώνη του Δήμου.
  • Στελέχωση του ΕΟΠΥ Περάματος από πολλές ειδικότητες γιατρών που ελλείπουν.
  • Η άμεση στελέχωση στο ΕΟΠΥ με γιατρό Γενικής Ιατρικής για να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα της συνταγογράφησης.
  • Η επισκευή για την ολική λειτουργία του κτιρίου του Κέντρου Υγείας του Περάματος, στην οποία θα πρέπει να προβλεφθεί και η επαναλειτουργία της μονάδας Αντιμετώπισης Εγκαυμάτων.
  • Η λειτουργία του ΚΕΠ Περάματος με την έγκριση επιχορήγησης μισθώματος του κτιρίου από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • Θέματα ΈΣΠΑ σχετιζόμενα με απένταξη Έργων, ανάμεσα στα οποία και η δημιουργία μεγάλου Παιδικού Σταθμού.
  • Η ρύθμιση εκκρεμοτήτων με το ΙΚΑ τις οποίες ο Δήμος Περάματος χρεώνει σε παραλείψεις του ιδρύματος.