Βενιζέλος: Απευθύνω πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες


» Είμαστε η παράταξη των Ελλήνων σοσιαλιστών και δημοκρατών.
Θέλουμε ένα κόμμα -δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Ένα κόμμα θεσμικό που λειτουργεί οργανωμένα, συλλογικά και δημοκρατικά σε όλα τα επίπεδα, με σεβασμό στους καταστατικούς  του κανόνες.
Ένα κόμμα που διαχωρίζει όμως την εσωτερική δημοκρατία,  που είναι ο θεμελιώδης κανόνας του, από τους μηχανισμούς, τους παραγοντισμούς, την ίντριγκα, τις προσωπικές
στρατηγικές και την  εσωκομματική  παραπολιτική.
Θέλουμε ένα κόμμα:
Ανοικτό σε όλους τους πολίτες που αποδέχονται τις αρχές και  τις θέσεις του και θέλουν να τις συνδιαμορφώνουν.
Αποκεντρωμένο που σέβεται τις τοπικές και περιφερειακές του εκφράσεις, οι οποίες έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες και ισχύ.
Ένα κόμμα που λειτουργεί πολιτικά, συζητά και αποφασίζει, παρακολουθεί την εφαρμογή των αποφάσεων και αξιολογεί τα αποτελέσματα.
Ένα κόμμα που είναι συλλογικός διανοούμενος της σύγχρονης εποχής και όχι παθητικός δέκτης πολιτικών απόψεων που παράγονται από μη διαφανείς ή τυχαίες διεργασίες διαμόρφωσης της  κοινής γνώμης.
Ένα κόμμα ψηφιακό, που είναι παρόν στο δύσκολο και συγκρουσιακό κόσμο του διαδικτύου που θέλουμε να είναι ο σύγχρονος δημόσιος χώρος και όχι γκρίζος τόπος έκφρασης απόψεων, που δεν σέβονται τους κανόνες της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και  της πολυφωνίας.
Ένα κόμμα που λειτουργεί ως εγγυητής της αυτονομίας της πολιτικής που πρέπει να διεξάγεται με απολύτως διαφανή τρόπο, αρχής γενομένης από τους πόρους και  την οικονομική διαχείριση του ιδίου του κόμματος.
Θέλουμε ένα κίνημα  εκφραστή της αλληλεγγύης των γενεών.
Ένα κίνημα  πάντα νέο, νεανικό, ανανεωμένο και ταυτοχρόνως ώριμο και έμπειρο. Υπερήφανο για την ιστορική του διαδρομή και τα μεγάλα  του επιτεύγματα, χωρίς να ξεχνά τις αρνητικές και  επώδυνες  όψεις αυτής της διαδρομής.
Έχουμε αφομοιώσει την ιστορία  της παράταξης, αλλά είμαστε έτοιμοι και  αποφασισμένοι να γράψουμε τηδική μας ιστορία προς όφελος της Πατρίδας.
***
Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 1974 με τη μέθοδο της αυτοοργάνωσης. Με τον  ίδιο τρόπο ξεκινάμε εμείς  πάλι  σήμερα.
Απευθύνω πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλους τους φίλους, σε όλα τα μέλη, σε όλα τα στελέχη, σε όλους  τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που νοιώθουν ότι ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, της παράταξης του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Τους καλώ να συγκροτήσουν παντού Ομάδες Πρωτοβουλίας, μέσα από τις οποίες θα προκύπτουν οι νέες οργανώσεις.
Απευθύνω πρόσκληση στα στελέχη και τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ να μπουν δυναμικά στη διαδικασία της αυτοοργάνωσης και συγκρότησης των νέων οργανώσεων της παράταξης.
Ζητώ από  τους υποψήφιους μας στη διπλή  μάχη των εκλογών της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου, τα ενεργά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που ανήκουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, τα παλιά καταξιωμένα στην κοινωνία στελέχη μας, κοινοβουλευτικά και άλλα, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους, τα άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα στελέχη των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, να στηρίξουν τη πρωτοβουλία της αυτοοργάνωσης δίνοντας το παράδειγμα με την ουσιαστική ανανέωση της ιδιότητας του μέλους της παράταξης.
Θα διαμορφωθεί έτσι ένα κανονικό μητρώο πραγματικών μελών και φίλων που ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλεισμού πολιτών που θέλουν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια, αλλά δεν είχαν έως τώρα οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχουν περιθώρια δημιουργίας μηχανισμών παλαιού τύπου, γιατί η αυτοοργάνωση τα υπερβαίνει όλα αυτά, με δυναμισμό και ευελιξία.
Θα παρακολουθώ και θα διασφαλίσω προσωπικά την αυθεντικότητα της διαδικασίας αυτής. Με σεβασμό στην κοινωνία και τους πολίτες που θέλουν ριζική αλλαγή στη φυσιογνωμία αλλά και τις οργανωτικές πρακτικές της παράταξης.
Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, της παραγωγής.
Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους ανθρώπους του πνεύματος, της δημιουργίας, της παιδείας και του Πολιτισμού.
Το ΙΣΤΑΜΕ θέλουμε να λειτουργήσει τελείως ανοικτά ως forum συνάντησης, προβληματισμού και έκφρασης του επιστημονικού δυναμικού που υποστηρίζει άμεσα ή έμμεσα την προσπάθειά μας με σύγχρονες και υπεύθυνες προγραμματικές επεξεργασίες.
Η αυτοοργάνωση  μπορεί να κινηθεί σε όλους τους χώρους, σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνικές και τις δυνατότητες του  Διαδικτύου.
Τίθεται σε λειτουργία ειδικός διαδικτυακός τόπος ως χώρος ελεύθερης έκφρασης, ως τόπος συνάντησης, ως τρόπος άμεσης επικοινωνίας και ψηφιακής αυτοοργάνωσης.
Έχω ως νεοεκλεγμένος Πρόεδρος  τη νωπή και ρητή εντολή για την ανασύσταση της παράταξης. Θα την τιμήσω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια