Ο Πάγκαλος άνοιξε θέμα ηγεσίας


Εδώ και αρκετό καιρό, η στάση την οποία έχει επιλέξει να κρατήσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τον πολιτικό και χωροταξικό αυτοπροσδιορισμό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ: Βρίσκεται “απέναντι” στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη νέα ηγετική ομάδα του Κινήματος.
Οι αποστάσεις που έχει πάρει από κεντρικές επιλογές, είναι ξεκάθαρες. Το ίδιο και η πρόθεσή του να δραστηριοποιηθεί έντονα στα social media,
με έμφαση στο περισσότερο “εγκεφαλικό” twitter, για να επικοινωνεί τις απόψεις του στην κοινωνία, και να δίνει ένα σαφές και διακριτό στίγμα, σε σχέση με τις κεντρικές απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Χθες, ο άλλοτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Και ουσιαστικά έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, μερικούς μόλις μήνες μετά την, χωρίς αντίπαλο, εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του Κινήματος. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την αναγκαιότητα διεξαγωγής συντακτικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, ακόμη και το ποιος θα βρίσκεται στη θέση του προέδρου.
Αμφισβήτησε δηλαδή ευθέως το imperium του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και χρησιμοποίησε μια δική του αποστροφή, περί αξιοποίησης 30άρηδων, για να ανοίξει μια συζήτηση που δεν θα κλείσει γρήγορα, ούτε όμως και εύκολα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια