Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός να ασκήσει τα καθήκοντα του;

Σύμφωνα με κάποια σημερινά ρεπορτάζ, η κατάσταση της υγείας του Αντωνη Σαμαρα ίσως τον κρατήσει στην οικία του για τις επόμενες 30-40 μέρες, ένα χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μεγάλο για τη διακυβέρνηση μιας χώρας.

Αν πράγματι ο ασθενής Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται τόσο ημέρες για να αναρρώσει, θα πρέπει είτε να παραιτηθεί του αξιώματος του είτε να ορίσει...



...οπωσδήποτε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης/αναπληρωτή πρωθυπουργό. Η χώρα δεν μπορεί ούτε να εκπροσωπείται για καιρό παράτυπα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Συνόδους Κορυφής ούτε και να ακούει για πρωθυπουργό και πρωθυπουργό να μην βλέπει.

Αν ο κ.Σαμαράς επανέλθει στα καθήκοντα του σε 40 ημέρες, αυτό πρακτκά σημαίνει ότι η χώρα θα αποκτήσει ουσιαστικά πρωθυπουργό από Σεπτέμβρη. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και στους Ευρωπαίους εταίρους μου.

Δεν μου είναι αδιάφορη η κατάσταση της υγείας του Αντώνη Σαμαρά αλλά δεν θέλω με κανέναν τρόπο να ανοίξω μια συζήτηση που θα παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική του ζωή.
Ο άνθρωπος Σαμαράς έχει την αμέριστη συμπαράσταση μου αλλά ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν μπορεί να κυβερνά τη χώρα από την Κηφισιά.
Παραπολιτική 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια