Αποκομιδή απορριμμάτων

του Αχιλλέα Ιωκειμίδη

Σε μία υπηρεσία πχ αποκομιδή σκουπιδιών υπάρχουν τρία εμπλεκόμενα μέρη. Οι πελάτες πολίτες, οι εργοδότες Δήμοι, και οι εργαζόμενοι της αποκομιδής. Για μία ακόμη φορά στη πρόσφατη ιστορία μας, και τα τρία μέρη είναι βαθιά δυσαρεστημένα. Οι πολίτες αρρωσταίνουν από τα σκουπίδια στους δρόμους, οι εργοδότες δεν μπορούν να έχουν καθαρούς τους Δήμους τους και τις αρπάζουν ενίοτε και οι εργαζόμενοι απεργούν για τα δίκαια αιτήματα που αναφέρουν. Οπότε συμπέρασμα όλοι είναι δυσαρεστημένοι, το σχήμα αυτό δεν δουλεύει, άρα πρέπει να το αλλάξουμε (λογικό συμπέρασμα που θα έβγαινε σε μία κανονική χώρα). Στην Ελλάδα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές το χρόνο και οι έλληνες πολίτες είναι όμηροι των δικών τους επιλογών.


Ας λειτουργήσουν επιτέλους ιδιωτικές εταιρείες αποκομιδής απορριμμάτων, να υπάρχει ανταγωνισμός οικονομίες και καλύτερες υπηρεσίες, να διαλέγει ο κάθε Δήμος την εταιρεία που θα του εξασφαλίζει μεγαλύτερη καθαριότητα και καλύτερη τιμή, να προσληφθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων (που είναι τόσο δυσαρεστημένοι και απεργούν κάθε τόσο) στις νέες αυτές ιδιωτικές εταιρείες (να δοθούν ενδεχομένως και κάποια κίνητρα στις ιδιωτικές αυτές εταιρείες να τους απορροφήσουν - ειδικευμένο προσωπικό είναι άλλωστε με εμπειρία και διάθεση για δουλειά), να εξασφαλίσουν και αυτοί καλύτερες συνθήκες εργασίας με προοπτική μισθολογικής ανάκαμψης, να ελαφρύνει και το Δημόσιο από εργαζόμενους να δουλέψει η ιδιωτική οικονομία, και μία ακόμη «λεπτομέρεια»...να έχουμε και εμείς οι πολίτες καθαρές τις γειτονιές μας από το έτος 2012μ.Χ και μετά...

Και να μην ξεχάσω να εκφράσω την αηδία μου προς τους πολίτες - συμπολίτες μου, που ακόμη αρνούνται πεισματικά την ανακύκλωση, που βάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους ανακύκλωσης και αναδεικνύουν τον πολιτισμό - καταναλωτισμό τους όχι μέσα στις ιδιοκτησίες τους αλλά λίγα εκατοστά έξω από αυτές, στους  δημόσιους χώρους. 
http://aioakimides.posterous.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια